6

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και η ΒΦΛ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν μία έρευνα του ΤΕΙ Καβάλας και συγκεκριμένα 2 ερευνητικών προγραμμάτων. Όπως τόνισε αρχικά «Αποφασίσαμε μετά από στενή συνεργασία ενός έτους με τα ΤΕΙ ΑΜΘ να χρηματοδοτήσουμε μια έρευνα που γίνεται στα ΤΕΙ. Και αυτό διότι θέλουμε να συνδέσουμε την επιχειρηματικότητα με την έρευνα και θέλουμε αυτό να γίνει με την ταυτόχρονη παραγωγή νέων και καινοτόμων προϊόντων που να βασίζονται στη νέα τεχνολογία.

Το ένα που χρηματοδοτείται από την ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ καλύπτει νέα μορφή λιπάσματος για καλλιέργειες. Πάνω σε αυτό έχει ξεκινήσει ήδη την έρευνα το ΤΕΙ και επειδή σταμάτησε μια χρηματοδότηση που είχαμε από το δημόσιο και δεν τα λέμε τώρα, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε εμείς την έρευνα μετά από συμφωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ.

Γενικά η σχέση μας με το ίδρυμα είναι μεγάλη. Έχουμε προχωρήσει ήδη σε εκπαίδευση προσωπικού στα ΤΕΙ, πέρα των σπουδών, εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα, πάνω στη βιομηχανία. Επομένως η σύνδεση την οποία επιχειρούμε είναι πολύπλευρή, σταθερή και βασίζεται πάνω στην σχέση που πρέπει να έχει η βιομηχανία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Αναφορικά με το εργοστάσιο  των Λιπασμάτων ανάφερε ότι «Τώρα σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο, λειτουργεί κανονικά, έχουμε προχωρήσει σε παραγωγή όλων των λιπασμάτων μας και καλύπτουμε την παραγωγή και τις εμπορικές μας παραγγελίες.

Δεν νομίζω ότι έχουμε αυτή την στιγμή ιδιαίτερα προβλήματα σχετικά με την λειτουργία του. Μάλιστα ολοκληρώσαμε ένα εκτενές πρόγραμμα συντήρησης και επισκευών μέσα στο καλοκαίρι. Η προσπάθεια μας  θα είναι να πάμε σε πλήρη λειτουργία και να καλύψουμε όλη την ετήσια εμπορική ζήτηση. Αυτή είναι η στόχευση και η αποστολή μας στην Καβάλα και δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε σε φουλ παραγωγή, παράγουμε τα λιπάσματα που απαιτεί αυτή η περίοδος. Μόλις πάμε στον χειμώνα θα αλλάξει η παραγωγή ανάλογα με τις απαιτήσεις εκείνης της εποχής».

Προηγούμενο άρθροΤο έργο για ένα κλειστό γυμναστήριο θα ανεγερθεί με το 1,5 εκ ευρώ που εισέπραξε η «Δημωφέλεια» από τον ΟΛΚ
Επόμενο άρθροΟ Χρήστος Μέτιος νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ