Συνεδρίασε το ΔΣ του Επιμελητηρίου με το πρόεδρο του κ. Μάρκο Δέμπα να κάνει δηλώσεις. Μία συνεδρίαση όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα. Αρχικά ο κ. Δέμπας σημείωσε πως “Το Επιμελητήριο συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη ακόμη. Ακόμη βέβαια κάποια άτομα έρχονται από την αίθουσα κρατώντας πάντα τα μέτρα και τις αποστάσεις. Επιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο η κανονικότητα σε εκδηλώσεις, σε δράσεις που δημιουργούν οι φορείς της πόλης αλλά και το ίδιο το Επιμελητήριο, οι αποφάσεις αφορούσαν στην χρηματοδότηση αυτών των δράσεων.

Στα πλαίσια του Κοσμόπολις λοιπόν είμαστε εδώ και το στηρίζουμε όπως κάνουμε το παν και για την Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου που αν κάτι δεν αλλάξει από τα υγειονομικά δεδομένα θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών όταν έχει δράσεις και όλοι φορείς γενικά είμαστε εδώ και βοηθάει το Επιμελητήριο με συνχρηματοδότηση και συνδιοργάνωση. Το Επιμελητήριο είναι εδώ για να στηρίξει δράσεις που προβάλλουν την περιοχή μας και φέρνουν και κόσμο στον τόπο μας. Το Επιμελητήριο είναι εδώ και στηρίζει ενώ υλοποιούμε και τη δράση που αφορά την κρουαζιέρα, μια δράση που γίνεται σε συνεργασία με τον ΟΛΚ και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Δράσεις που θα μας φέρουν και κρουαζιερόπλοια μέσα στο 2021.

Η προβολή και σε συνεργασία μάλιστα με την Marketing Greece, την Fraport, την Aegean, και τους ξενοδόχους της Θάσου και της Καβάλας γενικότερα για την προβολή της Θάσου. Είμαστε εδώ για να προσελκύσουμε τουρίστες στην Καβάλα, στην Θάσο, στο Δήμο Νέστου, στο Δήμο Παγγαίου».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι αισιόδοξα και φαίνεται ότι για τον Αύγουστο ειδικά ίσως κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες να πλησιάσουν τα νούμερα του 2019. Οι κρατήσεις είναι πολύ υψηλές και φτάνουν στο 80% και από ό,τι φαίνεται το πρώτο 15θημερο του Σεπτεμβρίου θα είναι καλός μήνας. Με τον τουρισμό ζει το εμπόριο, οι επαγγελματίες γενικά».

Επίσης το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας έλαβε απόφαση να λάβει μέρος στην φετινή ΔΕΘ – να θυμίσουμε ότι η περσινή δεν έγινε – και επίσης έχει ληφθεί απόφαση να είναι και το Επιμελητήριο Καβάλας σε ένα περίπτερο που θα συμμετάσχουν όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

ΣΕ ΕΠΑΦΗ

“Ήδη είμαστε σε επαφή με τους επιχειρήσεις του νομού μας προκειμένου να δούμε πως θα πορευθούν και εκείνες. Η έκθεση βέβαια θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και αυτό μας παρασέρνει οπότε και η έκθεση του Επιμελητηρίου που έχει προγραμματισθεί για τα μέσα του Οκτωβρίου θα είναι για εμβολιασμένους. Συζητάμε βέβαια τα γρήγορα τεστ έστω και έξω από την είσοδο ώστε όσοι περισσότεροι επισκέπτες και εκθέτες να μπορούν να έρθουν και συμμετάσχουν στην φετινή μας έκθεση.

Ανησυχούμε σαφώς για την πορεία της πανδημίας. Βλέπουμε ότι τα κρούσματα και ελέω της μετάλλαξης αυξάνονται και νομίζω ότι ίσως είναι μια ευκαιρία για εμάς τους επαγγελματίες να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να εμβολιαστούμε. Είναι το εμβόλιο η σανίδα σωτηρίας και είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε ακούμε κακόβουλα σχόλια είτε όχι, αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε.

Η πανδημία δεν φεύγει όπως ελπίζαμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πόσο εμείς οι επαγγελματίες που έχουμε πληγεί από την πανδημία περισσότερο από τον καθένα.

Το έχω πει πολλές φορές, ότι ο δημόσιος υπάλληλος, ο συνταξιούχος, συνέχισαν να πληρώνονται όπως και οι άνεργοι και οι δικοί μας υπάλληλοι συνέχισαν να πληρώνονται μπαίνοντας στο ειδικό καθεστώς Εμείς όμως είμαστε αυτοί που παλέψαμε και παλεύουμε με όλα τα δεδομένα. Παλεύουμε με αναστολές και αν εμείς οι ίδιοι γενικά δεν δώσουμε το παράδειγμα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όσο για τα χρήματα της Περιφέρειας, το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έκανε ο ίδιος γνωστό ότι οι αξιολογήσεις πλέον προχωρούν πολύ γρήγορα. “Ήδη οι πρώτες 1500 αιτήσεις που υπέβαλαν και όλα τα δικαιολογητικά, άρχισαν να πληρώνονται και όλα προχωρούν πλέον με γρήγορους ρυθμούς. Προσλαμβάνεται επιπλέον προσωπικό, 30 άτομα που θα ασχοληθούν με την Μη Επιστρεπτέα μια και έχουμε 8000 εντάξεις έργων και πρέπει κάποιοι να ασχοληθούν και με τις δικές τους υποθέσεις. Βέβαια θα μου επιτρέψετε να προσθέσω ότι αρκετές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη ανεβάσει τα δικαιολογητικά τους και το ότι εγκρίθηκαν δεν σημαίνει ότι αμέσως πληρώνονται. Θα πρέπει να ανεβάσουν αυτά που πρέπει και αυτό τονίζεται και από τον ΕΦΕΠΑΕ. Τα χρήματα αν δεν γίνει η διαδικασία δεν θα δοθούν. Μάλιστα 1500 αιτήσεις έχουν πάει για υπογραφή και πληρωμή. Συνεχίζουμε μέσα στον Αύγουστο με τις 8 χιλιάδες που έχουν ενταχθεί ενώ 13 χιλιάδες αιτήσεις είτε δεν έχουν αξιολογηθεί είτε έχει αξιολογηθεί ένα μικρό μέρος, Άρα τον Ιούλιο τρέχουν πληρωμές, Αύγουστο θα έρθουν χρήματα και μέσα στον Σεπτέμβριο θα έρθει το τρίτο κομμάτι. Μέχρι τον Οκτώβριο πρέπει να τελειώσει όλη η διαδικασία και να τελειώσουν όλα. Τέλος θα έχουμε εξελίξεις με μια μεγάλη επένδυση και θα πούμε πολλά “ τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Πότε έρχονται τα «ραβασάκια» και πότε θα εξοφληθεί – Ποια νοικοκυριά θα έχουν απαλλαγή φέτος
Επόμενο άρθροΠερίπου 200 εμβολιασμοί έχουν γίνει στη Δομή προσφύγων του Ασημακοπούλου