Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων λόγω των βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο υπάρχουν περιορισμένης κλίμακας πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως τόνισε αρχικά «Όντως μετά τις τελευταίες βροχές παρατηρήθηκαν κάποια πλημμυρικά φαινόμενα σε ορισμένα σημεία και στη δική μας την περιοχή των Φιλίππων αλλά περισσότερο στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

Βέβαια πρόκειται για συμβάντα περιορισμένης κλίμακας, δεν είναι κάτι σοβαρό, πλήχθηκαν βέβαια κάποιοι αγρότες, αλλά ως εκεί.

Βέβαια αυτή την περίοδο οι πλημμύρες είναι τέτοιες που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή της παραγωγής. Δηλαδή οι έστω περιορισμένης κλίμακας πλημμύρες τώρα, είναι χειρότερων επιπτώσεων από αυτές που συνέβαιναν τον Μάρτιο μια και τότε τα περισσότερα χωράφια δεν είχαν καν σπαρθεί. Τώρα όμως κινδυνεύουν να χάσουν την παραγωγή τους κάποιοι άνθρωποι.

Εγώ αυτό που διαπιστώνω και που συζητώ και με τους αγρότες της περιοχής μας είναι ότι δεν ήταν τόσο η ένταση των βροχοπτώσεων η αιτία, όσο ίσως κάποια κακή διαχείριση κάποιων μικροφραγμάτων σε κάποιες περιοχές. Αυτά ίσως οδήγησαν σε αυτά τα περιορισμένης κλίμακας πλημμυρικά φαινόμενα».

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Ο ίδιος και πάλι τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να ιδρυθεί ένας φορέας διαχείρισης των Τεναγών, αυτής της πολυσύνθετης κατάστασης που υπάρχει εκεί κάτω.  «Με επιστημονικό και ορθολογικό τρόπο βέβαια πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα.. 

Όλα αυτά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να λυθούν αν γινόταν αυτό που λέω. Πρέπει να πιεσθεί η κεντρική κυβέρνηση ώστε να  ιδρυθεί αυτός ο φορέας. Οι ΤΟΕΒ έχουν ευθύνη της διαχείρισης των αρδευτικών και των καναλιών. Οι άνθρωποι λειτουργούν με εμπειρικό τρόπο. Για αυτό θα έπρεπε να λειτουργήσουν τα Τενάγη με έναν άλλο φορέα διαχείρισης και τέτοια προβλήματα θα είχαν λυθεί.

Το ΓΕΩΤΕΕ θα μπορούσε να συμμετέχει συμβουλευτικά αλλά κυρίως πρέπει να ασχοληθούν άνθρωποι με εμπειρία και γνώσεις για να φέρουν σε πέρας αυτή την αποστολή.

Ένα φράγμα που έπρεπε να είναι ανοικτό  και κλείνει ή το αντίθετο θα μπορεί να επιφέρει ένα σωρό προβλήματα στην περιοχή και αυτό θα έχει δυσάρεστες συνέπειες κυρίως για τους αγρότες» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στη Θάσο- Διάσωση των δύο μοτοσικλετιστών από σκάφος του Λιμενικού
Επόμενο άρθροΠυρομαχικά για ΝΔ-ΚΙΝΑΛ η έκθεση Κομισιόν