Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο κορωνοϊος για την Καβάλα όπως το επιβεβαιώνει και ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Όπως σημείωσε “Νομίζω ότι είμαστε μέσα στους πιο επιβαρυμένους νομούς της χώρας και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπως η Δράμα, όπως η Ροδόπη ακολουθούμε τα χνάρια τους. Νομίζω ότι ίσως χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα εδώ. Βλέπω και άλλες περιοχές της Ελλάδας θα ακολουθήσουν το πιο αυστηρό κλείσιμο και πιθανώς να πάει και η Καβάλα εκεί. Θα φανεί. Βλέπω διασπορά σε όλο το χερσαίο τμήμα και δεν μιλάμε για συρροές αλλά για διάσπαρτα κρούσματα. Όταν δεν έχει συρροή σημαίνει ότι δεν έχεις κάποια εστία αλλά έχεις διασπορά του ιού. Τότε δεν μπορείς να περιορίσεις τίποτε. Στα ορφανά περιστατικά δεν μπορείς να ξέρεις πως έγινε η μετάδοση.

Στην Θάσο τώρα επειδή είναι νησί έχουμε καλύτερη κατάσταση. Τα μικρά νησιά σε όλη την χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση όπως σε καλύτερη κατάσταση είναι και η νότια Ελλάδα.

Η μετάδοση ξεκινάει τοπικά και έτσι διασπείρεται και ανοίγει ο κύκλος. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος είναι τώρα καλά, θα είναι και στο επόμενο διάστημα. Στεγανά δεν υπάρχουν. Αλλά τα νησιά είναι και λόγω της θέσης του πιο προφυλαγμένα».

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Και πρόσθεσε πως «Τα μέτρα στο 100% δεν τα τηρήσαμε ποτέ ενώ τα μέτρα που είχαμε ήταν ανεπαρκή. Επιπλέον η διασπορά στη Βόρεια Ελλάδα έγινε από την Θεσσαλονίκη και τους νέους. Οπότε τώρα εδώ που φτάσαμε δεν ξέρω αν φτάνουν τα μέτρα. Θα φανεί την επόμενη εβδομάδα που θα πάμε σε νέα μέτρα. Όλη η Βόρεια Ελλάδα την επηρέασε η νεολαία. Αλλά από εκεί και μετά ήρθε σειρά κρουσμάτων και σε μεγαλύτερες ηλικίες και εδώ είναι που θα δούμε αύξηση φαινομένων με νοσηλείες σε ΜΕΘ και περισσότερους θανάτους”.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες να έρθει ο ΕΟΔΥ και να κάνει γρήγορα τεστ. Τέλος ανέφερε ότι “Δεν μπορούμε να κάνουμε σε χιλιάδες αυτό το πράγμα αλλά θα θέλαμε να δούμε το ποσοστό των θετικών δειγμάτων.

Είναι θέμα διαθεσιμότητας των τεστ όμως. Ευελπιστώ να έχουμε. Υπάρχουν βέβαια και λογικές να πάμε στοχευμένα και να προστατέψουμε χώρους. Ήδη βέβαια γίνονται κάποιες ιχνηλατήσεις σε συγκεκριμένες κρίσιμες δομές όπως γηροκομεία.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια διαδικασία, βγήκε και σχετικός νόμος και δεν επιτρέπεται να γίνονται τεστ έτσι απλά πρέπει να γίνονται από συγκεκριμένους φορείς.

Ο νόμος έχει βγει για τα γρήγορά τεστ μια και αυτά πρέπει να δηλωθούν με συγκεκριμένο τρόπο, πρέπει να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Όσο για το σύστημα με τα σχολεία και την αναστολή θα πω ότι αυθημερόν γίνεται η αναστολή. Παίρνουμε το μήνυμα και βγαίνει η απόφαση.

Εμείς ανακοινώνουμε τα σχολεία όταν πρέπει μια και τα σχολεία έτσι και αλλιώς δεν λειτουργούν όταν βγει το κρούσμα θετικό”.

Προηγούμενο άρθροLockdown #2: Τι θα κάνουμε από τα ξημερώματα του Σαββάτου – SMS για να πάμε οπουδήποτε- Ποιες επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές, ποιες κλείνουν
Επόμενο άρθροΣτον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση συμμετείχαν το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας το ΓΕΛ Κρηνίδων και το 1ο ΓΕΛ Καβάλας