Υποχώρηση της πανδημίας εμφανίζεται στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο επιβάλλεται η προσοχή όλων.

Όπως τόνισε αρχικά “Το θετικότερο είναι ότι μειώνονται σιγά σιγά οι διασωληνωμένοι και είναι αυτό τελικά που περιμένουμε με τις λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις. Ένας λόγος είναι όμως ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί που κινδυνεύουν, δηλαδή αρκετά μεγάλοι που δεν έχουν εμβολιασθεί. Άρα η Όμικρον σε αυτούς εδώ δεν θα είναι και τόσο μαλακή υπόθεση!

Επίσης υπάρχουν ακόμη οι νοσήσαντες με την Δέλτα από τις προηγούμενες εβδομάδες. Και αυτή προκαλούσε πιο σοβαρές κλινικές εικόνες από ό,τι η Όμικρον.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ελπίζουμε σε κάποια αποκλιμάκωση αλλά ο κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να ρισκάρει και να αψηφήσει τον ιό σε οιαδήποτε μετάλλαξη του”.

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Ο ίδιος έκανε λόγο για κάτι το πρωτόγνωρο που αφορά όλο τον πλανήτη.

“Αυτή η πανδημία ήταν πράγματι πρωτόγνωρη. Είναι μια φορά στα 100 χρόνια κάτι ανάλογο και θα πρέπει να μάθουμε να την αντιμετωπίζουμε. Υπήρξαν πανδημίες και στο παρελθόν αλλά γενικά αφάνισαν και μεγάλα ποσοστά της ανθρωπότητας. Αυτό τώρα δεν συμβαίνει γιατί έχουμε και τα μέσα, έχουμε και τα εμβόλια, τα φάρμακα, έχουμε τις ΜΕΘ και δεν είμαστε όπως παλιά. Αλλά υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τέτοιες πανδημίες στην ανθρωπότητα. Άρα θα πρέπει να μάθουμε πώς θα αντιμετωπίζουμε και ως άτομα αλλά και ως κοινωνίες όλο αυτό, οργανωμένα και σωστά” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος έκανε γνωστό ότι κάθε 6μηνο έχουν ανακοινώσεις για νέες άδειες λειτουργίας φαρμακείων. “Υπάρχουν κάποιες κοινότητες οι οποίες είναι συνήθως απομακρυσμένες και με λίγους κατοίκους εκεί όπου προκηρύσσονται θέσεις φαρμακείων και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος φαρμακοποιός να υποβάλλει αίτηση.

Αυτό αφορά φαρμακοποιούς. Αλλά πλέον δεν υπάρχουν φαρμακοποιοί όπως και νέοι γιατροί μια και τα περισσότερα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια καλύτερη τύχη οπότε δύσκολα βλέπεις ενδιαφέρον για να καλυφθούν αυτές οι θέσεις. Ελάχιστο ενδιαφέρον, μιλάμε άλλωστε για μικρά και απομονωμένα χωριά. Ο κάθε νέος ψάχνει εξέλιξη σήμερα, θέλει να βρει το κάτι παραπάνω για να ζήσει αξιοπρεπώς και έτσι τα νέα παιδιά φεύγουν. Έχουμε αυτή τη διαρροή επιστημόνων και έχουμε και ελλείψεις γενικά και το βλέπουμε και στα νοσοκομεία μας” τόνισε με νόημα.

Προηγούμενο άρθροΉττα για τον ΑΟΚ με 3-0 από την ΑΕΛ
Επόμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στους σοβάδες στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Καβάλας