Σταθεροποιήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονωϊού που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, αν και υπάρχει μία νέα έξαρση. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε πως η χαλάρωση των μέτρων προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων.

Αρχικά ανέφερε ότι “Βρισκόμαστε εμπρός σε μια νέα έξαρση την οποία και περιμέναμε απλά ήρθε πιο νωρίς! Καταργήσαμε ή χαλαρώσαμε μέτρα την στιγμή που θα έχουμε κρούσματα. Βέβαια αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε πολλές άλλες χώρες και ειδικά στην Ευρώπη και είναι κάτι που το βλέπαμε κάθε καλοκαίρι όταν και χαλαρώναμε τα μέτρα και μαζί βλέπαμε αύξηση των κρουσμάτων.

Βέβαια υπάρχει και η κακή θεώρηση του κόσμου που κατάλαβε ότι η άρση της επιβολής της μάσκας σήμαινε και κατάργηση της μάσκας. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Η μάσκα δεν καταργείται. Πρέπει να συνεχίσουμε να την φοράμε. Μάλιστα αυτές τις συστάσεις τις δίδουμε όλοι.

Αυτό άκουσα και από την Υφυπουργό Υγείας και όλοι κάνουν λόγο για αναγκαιότητα χρήσης μάσκας σε χώρους με συγχρωτισμό” .

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΑΣΚΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι όποιος θέλει να προστατέψει τον εαυτό του θα πρέπει να φορέσει μια μάσκα υψηλής προστασίας. “Αυτό είναι απαραίτητο. Όσο υπάρχει πανδημία έτσι πρέπει να πορευθούμε.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει για το μέλλον. Όσο υπάρχει ο ιός πρέπει να προσέχουμε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ακόμη μιλάει για κατάσταση πανδημίας άρα πρέπει να προσέχουμε. Μπορεί να βγουν νέες μεταλλάξεις, μπορεί και να μην βγουν αλλά γενικά πρέπει να μάθουμε ότι ο ιός ήρθε για να μείνει.

Θα φύγει ο ιός μετά από χρόνια όμως, όταν θα αποκτήσει αρκετή ανοσία ο πληθυσμός. Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΠεριφερειακή Σύνθεση: Επίσκεψη στις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές του Παγγαίου
Επόμενο άρθροΦώτης Πούλος: Νομίζω ότι για αρκετούς μήνες ακόμη τα πράγματα θα κυλήσουν έτσι άσχημα όπως συνεχίζουν αυτήν τη στιγμή