Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται όπως τονίζει ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο αργά ή γρήγορα θα νοσήσουν όλοι.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως “Η κατάσταση συνεχίζει να είναι ίδια. Όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες έχουμε τεράστια εξάπλωση της ασθένειας και πλέον έχουμε σταθεροποιηθεί στις 3 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα.

Αυτό που αλλάζει είναι η αντιμετώπιση. Και στην περιοχή μας υπάρχει μεγάλη μετάδοση. Αρχίζουμε όμως πλέον να βλέπουμε τον ιό με διαφορετικό μάτι. Δεν περιοριζόμαστε. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Συνηθίζουμε στην κατάσταση που θα έχουμε καθημερινά κρούσματα και θανάτους. Οι ΜΕΘ ακόμη κρατούν και κάπως έτσι θα πάει η υπόθεση. Άρα όποιος θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του και να σωθεί θα πρέπει να εμβολιασθεί.

Αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουν. Μιλάμε για έναν ιό που μεταδίδεται εύκολα και ήρθε για να μείνει. Θα είναι εδώ και τα επόμενα χρόνια. Θα βοηθήσουν τα νέα φάρμακα τα οποία και περιμένουμε να εγκριθούν για να δούμε τι αποτελεσματικότητα θα έχουν ενώ σημαντικά είναι τα εμβόλια που προστατεύουν πάρα πολύ από τη βαριά νόσηση”.

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ

Ο ίδιος αναφορικά με τις μεταλλάξεις τόνισε ότι “Μεταλλάξεις συνέχεια θα βγαίνουν. Είναι ένας ιός που μεταλλάσσεται. Ίσως λίγο πιο δύσκολα από τη γρίπη αλλά σίγουρα μεταλλάσσεται.

Ελπίζουμε όμως οι μεταλλάξεις να είναι παρεμφερείς με τις προηγούμενες και να μην είναι κάτι εντελώς διαφορετικό που θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα, δηλαδή δεν θα τις πιάνουν τα εμβόλια, τα φάρμακα …..

Αλλά και τα εμβόλια θα προσαρμόζονται στο μέλλον σε αυτές τις μεταλλάξεις και πλέον πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτή την ιδέα και δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Πρέπει όμως να συνεχίσει να μας ανησυχεί ο ιός. Δεν γίνεται να κάνουμε πως δεν υπάρχει ή δεν τρέχει τίποτε ή να πιστεύουμε ότι είναι μια απλά γρίπη ή ένα απλό συνάχι».

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ανέφερε ότι «Έχω ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε υγειονομικούς. Και το λέω αυτό γιατί ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής που υπηρετεί την ιατρική δεν μπορεί να αμφισβητεί τα εμβόλια που είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα το οποίο έχει να δείξει η ιατρική τα τελευταία χρόνια. Είναι αυτό το επίτευγμα που έχει σώσει εκατομμύρια κόσμο. Δεν μπορούν να μην πιστεύουν και να το αμφισβητούν γιατί έτσι είναι σαν ο καθένας από τους υγειονομικούς να αμφισβητεί την ίδια του την επιστήμη. Και τι παράδειγμα τελικά θα δώσει στους άλλους;

Αλλά το να το κάνουμε υποχρεωτικό στα σχολεία ή σε όλους τους εργαζόμενους αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο. Γιατί το εμβόλιο θα προστατέψει αυτούς που το κάνουν αλλά δεν θα σταματήσει τη μετάδοση. Αυτή μπορεί να την σταματήσουν τα μέτρα απόστασης μάσκας».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Είναι μία εξέλιξη που ικανοποιεί έστω και πολύ αργά τους μαθητές του σχολείου των Κρηνίδων
Επόμενο άρθροΠροβληματισμός στους βενζινοπώλες της Καβάλας για την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου