Προς αποκλιμάκωση οδηγείται η πανδημία του covid και στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο παρ’ όλα αυτά χρειάζεται επιφύλαξη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει μια αποκλιμάκωση που την αναμέναμε καθώς η Ομικρον έκανε τον κύκλο της, όμως υπάρχει ακόμη αρκετός πληθυσμός που δεν έχει μολυνθεί. Οι λοιμώξεις είναι γενικά ήπιες κι αυτό είναι καλό, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις, αλλά υπάρχουν και ηλικιωμένοι να προβλήματα υγείας που νοσούν, διασωληνώνονται και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν. Αυτοί θα πρέπει να προσέχουν.

Όσο παραμένει αυτή η μετάλλαξη και δεν έχουμε κάποια καινούργια, δεν θα έχουμε κάποιο ισχυρό κύμα από αυτά που βλέπαμε με τα γεμάτα νοσοκομεία. Αλλά δεν μπορούμε να το πάρουμε αψήφιστα, αφού κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν. Αυτοί θα πρέπει και να εμβολιαστούν και να προσέχουν. Ειδικά τώρα που μπαίνουμε σε περίοδο κατά την οποία θα είμαστε περισσότερο σε κλειστούς χώρους και θα έχουμε περισσότερη μετάδοση».

ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Για το νέο εμβόλιο είπε ότι «απευθύνεται στις ευάλωτες ομάδες και όχι σε έναν 20χρονο ή 30χρονο υγιή. Ούτε στα παιδιά. Θεωρώ ότι δεν έχει κάτι να προσφέρει, άλλωστε η μόλυνση είναι πολύ ελαφριά σ’ αυτές τις ηλικίες. Όμως, άτομα άνω των 60 ετών και άτομα με προβλήματα υγείας, αυτοί σίγουρα θα πρέπει να το κάνουν, ειδικά αν την τρίτη δόση την έκαναν πριν 10 μήνες κι έχει πέσει η ανοσία τους.

Ο κορωνοϊός είναι μια δυναμική κατάσταση. Εμείς μιλάμε πάντα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. Σ’ αυτά τα 2,5 χρόνια τα δεδομένα άλλαζαν ανάλογα με τις συνθήκες, τις μεταλλάξεις, την πορεία της νόσου κλπ. Άρα ό,τι λέμε είναι με τα σημερινά δεδομένα. Δεν μπορώ να ξέρω αν αλλάξει κάτι το χειμώνα».

Προηγούμενο άρθροΜε παρέμβαση Μακάριου Λαζαρίδη λύθηκε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην περιοχή της Γεωργιανής
Επόμενο άρθροΣτα 3 τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου καθημερινά