Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Μετά την σημερινή συνάντηση για την πορεία των εργασιών του δικτύου φυσικού αερίου αναφέρει:

Συζητήσαμε σήμερα στην συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΔΕΔΑ, ζητήματα που αφορούν την πρόοδο των εργασιών του αγωγού φυσικού.
Βασικό αντικείμενο συζήτησης, το οποίο απασχολεί και τους όλους πολίτες, είναι ποιο θα είναι το κόστος ώστε να συνδεθεί κάποιος στον αγωγό Φυσικού Αερίου.

Όπως με ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΑ, ουσιαστικά το κόστος θα είναι μηδενικό, διότι οποιοδήποτε χρηματικό ποσό χρειαστεί , για να συνδεθεί ο καταναλωτής με το φυσικό αέριο, θα του επιστρέφεται ως έκπτωση στον λογαριασμό φυσικού αερίου. Στην πραγματικότητα λοιπόν δεν θα υπάρχει κάποια επιβάρυνση για τους Καβαλιώτες, ώστε να συνδεθούν στο Φυσικό Αέριο.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα το οποίο μας απασχολεί και το οποίο τέθηκε στην συζήτηση μας, ήταν η ανάγκη για άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος, στα σημεία από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός. Αυτό που επιθυμούμε ως Περιφέρεια, είναι να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα των πολιτών στις μετακινήσεις τους.

Είναι βέβαιο πως κάποιες δυσκολίες θα προκύψουν για όλους μας, αλλά αυτές πρέπει να είναι οι λιγότερες δυνατές.
Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Τελκιρίδης, η αποκατάσταση θα γίνεται εντός μίας εβδομάδας, σε κάθε τμήμα του αγωγού που κατασκευάζεται και μάλιστα αυτό έχει συμφωνηθεί εγγράφως και με την εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Μάλιστα συμφωνήσαμε με τον κ.Τελκιρίδη να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε αν προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα κατά την κατασκευή του αγωγού, να μεριμνήσει η ίδια η ΔΕΔΑ, για την άμεση επίλυση του.
Η Περιφέρεια μέσω των υπηρεσιών της θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, γρήγορα και χωρίς να δυσκολευτεί η καθημερινότητα των Καβαλιωτών.

Προηγούμενο άρθροΣτον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κ. Mark Allen
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Καβάλας