Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής λόγω των υγειονομικών μέτρων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως έχει αυξηθεί ο τουρισμός και ως εκ τούτου και η πελατεία των επιχειρήσεών τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στον κλάδο. Δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Αυτό που μας χαροποιεί και μας δίνει μια ψυχική ανάταση είναι ότι λόγω της αύξησης του τουρισμού μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, υπάρχει μια καλύτερη κίνηση στους χώρους μας. Όλα, βέβαια, είναι σχετικά. Τα πρωτόκολλα εξακολουθούν να ισχύουν. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, να δείξουμε τη σοβαρότητά μας και να αναπτύξουμε ένα ιδιαίτερο πνεύμα συνεργασίας σε ό,τι αφορά τις εντολές.

Πολύς ντόρος έγινε για τους εσωτερικούς χώρους για τους οποίους δεν έχει αλλάξει κάτι στο δικό μας Δήμο Καβάλας. Εξακολουθούν να είναι ανεκμετάλλευτοι. Ούτως ή άλλως το μεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης είναι στους εξωτερικούς χώρους. Γενικά υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει το γεγονός ότι από τη στιγμή που ο κλάδος έχει φύγει από τη σφαίρα των αναστολών και των ενισχύσεων, αυτό που θέλουμε είναι να τρέξουν τα προγράμματα που αργούν πάρα πολύ και στην ουσία έχουν παγώσει. Μιλάμε για τα εργαλεία χρηματοδότησης των επιχειρήσεων του κλάδου λόγω κορωνοϊού, το voucher ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών για τους μήνες Μάρτιος- Δεκέμβριος 2020. Η επιδότηση του κεφαλαίου κίνησης δεν έχει εκταμιευτεί ακόμη, υπάρχει εμπαιγμός δια στόματος αρμόδιου υπουργού ότι εμείς δεν δώσαμε ραντεβού ή συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα. Πιστεύω ότι ήταν μία άστοχη δήλωση. Αυτό το κεφάλαιο κίνησης η επιχείρηση το έχει ανάγκη πριν επαναδραστηριοποιηθεί.

Το μεγάλο αγκάθι είναι το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας της Περιφέρειας ΑΜΘ που αυτό κι αν δεν έχει παγώσει. Πήραμε κάποια mail από τον ΕΦΕΠΑΕ που αναφέρονται σε μία 5η τροποποίηση. Χρήματα που πρέπει να τα πάρουμε το 2020, περνάει το καλοκαίρι του 2021 κι ακόμη γίνονται τροποποιήσεις.

Είμαστε αισιόδοξοι για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, αν μείνουν τα υγειονομικά δεδομένα στο επίπεδο που βρίσκονται. Η ΠΕ Καβάλας ανέβηκε βαθμίδα και υπάρχει μια μορφή επικινδυνότητας. Η Θάσος παραμένει πράσινη. Αν κρατηθούμε σε αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης, υπάρχει μια αισιοδοξία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Για μετά δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Προηγούμενο άρθροΝαι στα εμβόλια αλλά όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας
Επόμενο άρθροΈσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Ν.Πέραμο