Η χαλαζόπτωση που έπληξε σήμερα (26/5) περιοχές του Νέστου και του Παγγαίου φαίνεται πως δημιούργησε αρκετές ζημιές σε καλλιεργητές των παραπάνω περιοχών.

Ζημιές έχουν καταγραφεί σε ακτινίδια και καλαμπόκια στον κάμπο του Νέστου, ενώ παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε καλλιέργειες του δήμου Παγγαίου με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε αγανάκτηση.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Μάκη Ζουπλιού:

“Δυστυχώς για μια ακόμη μια χρονιά ο νομός Καβάλας είναι εκτός αντιχαλαζικης προστασίας για κάποιους λογούς. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι σήμερα είχαμε χαλαζοπτωσεις στον Δήμο Παγγαίου άλλου άνευ σημασίας και άλλου το μέγεθος του χαλαζιου να προκαλεί πιθανές ζημίες σε καλλιέργειες (για πολλοστη φορα) οι οποιες θα εκτιμηθούν τις επόμενες ήμερες εάν κατά πόσο θα επηρεάσουν τις παραγωγες αμεσα και εμμεσα την επιβιωση του αγρότη. Επίσης διαβάζουμε και για την χαλαζόπτωση στον Δημο Νεστου.
Ο Νομός Καβάλας είναι ένας Νόμος που δέχεται συχνά ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ. Πρέπει πάση θυσία να ενταθεί στην εναέρια προστασία και ας μην είναι η απολυτή προστασία,άπλα να μειωθεί το κακό.
Είμαστε ακόμα στην αρχή του τέλους των παραγωγών,έχουμε ακόμα 3-4 μήνες οι οποίοι δίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα τέτοιου είδους και από τώρα ξεκινάμε σαν αγρότες και σαν κοινωνιες να μετραμε ζημιες.
Δεν θέλουμε να ζημιωνόμαστε από καιρικά φαινόμενα για να πληρωνόμαστε αποζημιώσεις-ψίχουλα απο τον ΕΛΓΑ.
Τον ΕΛΓΑ και το κράτος τους συμφέρει να δίνουν λεφτά για την πρόληψη η για την αποζημίωση?
Επίσης τελειώστε επιτελούς με τις πληρωμές του αντιχαλαζικου προγράμματος 5.1 και ξεκινήστε τις διαδικασίες για την έναρξη του νέου προγράμματος για εγκατάσταση αντιχαλαζικων διχτυών κτλ να μπορεί ο αγρότης να προστατεύσει όσο μπορεί τις παράγωγες του”.

Προηγούμενο άρθροΑντίθετος ο Δήμαρχος Θάσου στην κατάταξη του νησιού στην κατηγορία “υψηλής επικινδυνότητας”
Επόμενο άρθροΗ ακαδημία της ΠΑΕ ΑΟΚ περιμενει τις οδηγίες για την επαναλειτουργία της