Ράλι τιμών στα υγρά καύσιμα της χώρας και δη στην Καβάλα Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλο η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δυστυχώς δεν είναι μόνο τα καύσιμα αλλά σε όλα τα ενεργειακά προϊόντα υπάρχει κούρσα τιμών στις διεθνείς τιμές. Αυτό που μας απασχολεί, διότι ο περισσότερος κόσμος με αυτό «κινείται» στην περιοχή μας είναι το πετρέλαιο θέρμανσης που τις τελευταίες μέρες έχει ανέβει πάρα πολύ.

Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι, δυστυχώς, δεν μπορούμε να παρέμβουμε σ’ αυτά τα πράγματα που γίνονται στις διεθνείς αγορές. Είμαστε πάρα πολύ μακριά από αυτά που κάνουν τα χρηματιστήρια στις μεγάλες χώρες και παίζουν τις μετοχές των πετρελαίων προκειμένου να κερδοσκοπήσουν. Αυτό το λέω με πλήρη γνώση, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει η ζήτηση του 2019 που το βαρέλι ήταν κοντά στα 60 δολάρια. Σήμερα έχει ξεπεράσει τα 90 δολάρια και δεν ξέρουμε ακόμη πού θα φτάσει.

Υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες και πάρα πολλές επιφυλάξεις για το αν θα γίνει κάποιος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας, που δυσκολεύουν τα πράγματα και υπάρχουν αιτίες και αφορμές ώστε αυτό το απαραίτητο προϊόν να ανεβαίνει καθημερινά».

ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΟ 1,90

Πρόσθεσε ότι «ήδη η μέση τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει πανελλαδικά το 1,90 ευρώ. Ένας Θεός ξέρει μόνο πού θα πάει αυτό το πράγμα ή αυτοί οι οποίοι παίζουν τις μετοχές του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, παρά μόνο να το παρακολουθούμε. Κι αν η κυβέρνηση νοιάζεται, όπως κάνει για άλλα πράγματα, έπρεπε να αυτήν τη στιγμή να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που είναι πάρα πολύ υψηλοί. Η αύξηση του πετρελαίου και ένα παραπάνω η αύξηση του πετρελαίου κίνησης, συμπαρασύρει αυξήσεις σε πάρα πολλά προϊόντα. Στις μεταφορές, στην παραγωγή, στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία. Το πετρέλαιο είναι ένα προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με πολλές οικονομίες και δεν εξαιρείται η δική μας.

Ήλπιζα, από αυτά που είχα διαβάσει, ότι το Μάριο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση, αλλά νομίζω ότι πέσαμε έξω. Αν θέλετε προβλέψεις πρέπει να μιλήσετε με χρηματιστή στη Νέα Υόρκη, ξέρει περισσότερα πράγματα από μας»!

Προηγούμενο άρθροΦίλιππος Αναστασιάδης: Ένας 19χρονος δολοφονημένος με οπαδικά κίνητρα, δεν το χωρά ανθρώπινος νους
Επόμενο άρθροΣτη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου θα συμμετάσχει η Δημωφέλεια