Συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας θα γίνει την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη στις 13.30μμ, με κυρίαρχο θέμα την αλλαγή ονόματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης». Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Φωτεινή Κόγια οι δηλώσεις του κ. Βασιλικού που ήταν υποστηρικτικές για τον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε αυτή την πρόταση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο Λευτέρης Αθανασιάδης είναι μαζί με τον Ευαγγελίου οι καλύτεροι δήμαρχοι της πόλης. Ακόμη δεν έχουμε πάρει απόφαση, θα την πάρουμε την Παρασκευή. Ο καθένας πρόεδρος πρέπει να αφουγκράζεται τους συμπολίτες του κι εμένα μου έστειλαν μηνύματα μετά τις δηλώσεις του κ. Βασιλικού, του οποίου το έργο βεβαίως σέβομαι, τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες, γνωρίζω για τη σχολή που τέλειωσε, τα έργα του, την οικογένειά του κλπ. Όμως, όταν λαμβάνω τέτοια μηνύματα κι όταν ακόμη και σήμερα υπάρχουν συμπολίτες μας που ρωτάνε τι κάναμε για τον Αθανασιάδη και είναι προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις του κ. Βασιλικού, φέρνω αυτό το θέμα. Θέλω πάνω από’ όλα να τιμήσω το δήμαρχό μας γιατί αυτό θέλει η πλειοψηφία του καβαλιώτικου λαού.

Στο δικό μου λεξιλόγιο δεν υπάρχει λέξη εκδίκηση. Πονάω σαν αστυνομικός που ήμουν 30 χρόνια, πονάω σαν μάνα, όταν δολοφονήθηκε ο συνάδελφός μου. Έχει αποφασίσει γι’ αυτά η δικαιοσύνη. Εγώ αφουγκράστηκα αυτό που θέλει ο καβαλιώτικος λαός και το φέρνω στο τοπικό συμβούλιο γιατί είναι στην αρμοδιότητά του. Γνωμοδοτικό; Γνωμοδοτικό. Το θέτω όμως επί τάπητος. Δεν είναι θέμα εκδίκησης. Δεν αμφισβητώ το συγγραφικό του έργο. Όμως, όπως μου έγραψε μία κυρία, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Και κάντε κάτι».

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από τους διευθυντές των σχολείων ζητάει το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας όταν χρειάζεται μεταφορά μαθητών νωρίτερα από το προγραμματισμένο
Επόμενο άρθροΔήλωση του Δημάρχου Θάσου για την απεικόνιση του Αγίου Ιωάννη εκ Θάσου στο επετειακό μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821