Περήφανος και δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο Μακάριος Λαζαρίδης, βλέποντας το εργοτάξιο στο Χαλκερό Καβάλας, από το οποίο ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου του οικιακού φυσικού αερίου στην Καβάλα. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με τις άμεσες και αποτελεσματικές -όπως αποδείχθηκε- κινήσεις του, κατάφερε να ξεμπλοκάρει το έργο το οποίο είχε κολλήσει επί της προηγούμενης Κυβέρνησης και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να μπορούν τα νοικοκυριά και τα καταστήματα να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μορφή ενέργειας.

Δύο και πλέον χρόνια πριν, το Νοέμβριο του 2019, ο Μακάριος Λαζαρίδης εξεπλάγη δυσάρεστα, όταν ενημερώθηκε από τον ΔΕΔΑ ότι η σύνδεση της Καβάλας με το φυσικό αέριο δεν μπορούσε να προχωρήσει, αφού θα έπρεπε προηγουμένως να δημοπρατηθεί η κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό. Οι βάσεις γι’ αυτήν όμως δεν είχαν μπει, με αποτέλεσμα το σχέδιο να λάμβανε χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2023! Όπερ σημαίνει ότι οι χρονοβόρες διαδικασίες σύνδεσης του αερίου στην περιοχή μας θα ξεκινούσαν από τότε και μετά.

Ο γαλάζιος βουλευτής ήρθε άμεσα σε επαφή με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον πρώην -πια- Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μ. Τσάκα. Με την καλή διάθεση όλων, τα προβλήματα λύθηκαν και η διαδικασία προχώρησε.

Σήμερα το έργο έχει φτάσει από την εταιρία ΑΒΑΞ μέχρι τον κόμβο του νέου λιμανιού και συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς, με στόχο τη σταδιακή ολοκλήρωσή του έως το 2023. Είναι προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δάνεια και το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις απο την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΜιχάλης Σωτηρόπουλος: Η Όμικρον ξεκινά από το λαιμό και αλλάζει τα self test