Ένα ακόμη πλοίο, αλλά αυτήν τη φορά φορτηγό-οχηματαγωγό κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το Σάββατο 12 Μαρτίου 2021 αναπληρώνοντας το κενό το οποίο άφησε το BLUE STAR MYKONOS κατά τη μείωση του ενός εκ των δύο δρομολογίων με προέκταση τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το πλοίο είναι το Ro/Ro ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ της εταιρίας ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ.

Στο παρελθόν η εταιρία είχε επισκεφτεί την Καβάλα για τη μεταφορά φορτηγών οχημάτων με το Φ/Γ-Ο/Γ ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ. Αυτήν τη φορά όμως φαίνεται ότι η δρομολόγηση θα είναι εβδομαδιαία, καθώς το ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ θα καταπλέει στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» κάθε Σάββατο στις 10:30 και θα αποπλέει στις 22:00 για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το πλοίο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ προστέθηκε πρόσφατα στον στόλο της ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ και πραγματοποιεί δρομολόγια σχεδόν σε όλο το Αιγαίο. Η δρομολόγηση του πλοίου αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρίας, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο η δρομολόγηση του πλοίου από τις επόμενες εβδομάδες να γίνεται και από το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’».

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου:

Μήκος 107 μέτρα

Πλάτος 16 μέτρα

Ταχύτητα μέση /μέγιστη 14 κόμβοι/17 κόμβοι

Μεταφορική ικανότητα 45 φορτηγά

Προηγούμενο άρθροΤο Πάσχα οι πληρωμές από το πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής όπως δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής
Επόμενο άρθροΝέες Παιδικές Χαρές δημιουργεί ο Δήμος Θάσου