Το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας “Αίσωπος” ανακοίνωσε πως “Ο Μικέλ και η Τσιμπλού ξανά ελεύθεροι”. Αναλυτικά:

“Πριν από δύο βδομάδες, γνωστό αδεσποτάκι της πόλης μας περισυλλεχθηκε παράνομα από την υπηρεσία του δήμου..Είναι από τα πολλά θύματα της υπηρεσίας που βαφτίζονται επιθετικά….

Η περισυλλογη έγινε απλά για κάποιον που τον φοβάται (χωρίς λόγο φυσικά)και με ένα τηλέφωνο!
Δυο βδομάδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι το τηλέφωνο στον δήμο για το σκυλί είναι καταγγελία!!!
Δυστυχώς η υπηρεσία είναι τελείως ακατάλληλη ,καθώς δεν έχουν μπει στον κόπο να δουν τι ισχύει από τον νομο και είχαν την αυταπάτη ότι αυτό θα μείνει έτσι…
Οι αρμόδιοι μέχρι και σήμερα είναι κρυμμένοι ,από την πρώτη στιγμή βγάλανε μπροστά τους μπογιες που βγαίνανε δημόσια και λέγανε ψέματα και υποστήριζαν ότι είναι νόμιμοι!Ελπίζουμε όταν έρθει η ώρα να βγουν πάλι μπροστά!!!

Το ίδιο έγινε και με ένα ακόμα γνωστό αδεσποτάκι της πόλης μας την τσιμπλου…Η τσιμπλου περισυλλεχθηκε και αυτή παράνομα ,με άλλα ψέματα και τυχαία σήμερα βγάλανε και αυτην!

Από την πρώτη στιγμή δεν αφήσαμε τίποτα έτσι!
Έχουν γίνει 2 αιτήματα στον δήμο, με κοινοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο και στις δημοτικές παρατάξεις ζητώντας να μας δοθούν εγγράφως ποιες νόμιμες διαδικασίες ακολούθησαν για την περισυλλογή του Μικελ και τα απαραίτητα έγραφα που να την δικαιολογούν.
Και εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του σωματείου και όλου του φιλοζωου πληθυσμού, για την απαξίωση του θεσμού της επιτροπής της 5μελους, όπως επίσης και την απαξίωση των αρμοδίων του Δήμου προς σωματείο και πολίτες αρνούμενοι να μιλήσουν μαζί τους πάρα τις επίμονες προσπάθειες αυτών.

Σαν σωματείο ζητήσαμε την βοήθεια της ΠΦΠΟ Ομοσπονδία, στην οποία ανήκει το σωματείο μας ή οποία με την σειρά της μέσο email ζητάει τις απαραίτητες εξηγήσεις για την παράνομη περισυλλογή του ζώου και την ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια της!

Έγινε καταγγελία από το σωματείο στο ΑΤ Καβάλας και δεύτερη καταγγελία επίσης στο ΑΤ Καβάλας από φιλόζωους της πόλης μας με συλλογή 57 υπογραφών!Αυτό έγινε πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβαν όλοι οι φιλόζωοι να βάλουν την υπογραφή τους!

Στην καταγγελία μας έχουμε γράψει ότι αν το ζώο έτσι περίεργα εξαφανιστεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι!
Ελπίζουμε μετά από όλα αυτά επιτέλους η υπηρεσία να ενημερωθεί για τους νόμους ώστε την επόμενη φορά να το σκεφτούν λόγο παραπάνω…

Όλοι οι φιλόζωοι της πόλης γίναμε μια γροθιά και κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να βγει αυτό το αθώο πλάσμα από εκεί μέσα!!
Τα καταφέραμε!!
Ο Μικέλ είναι πίσω στα μέρη του,εκεί που είναι τα τελευταία 7 σίγουρα,που αυτά τα χρόνια δεν έχει ενοχλήσει κανέναν και πότε δεν έχει ακουστεί κάτι γι’αυτό το σκυλί…Είναι εκεί πίσω στην παρέα του, τον Μάικ που αυτές τις δύο βδομάδες ήταν σκέτη κόλαση γιαυτον,δεν έτρωγε και τον έψαχνε σε όλη την πόλη…

Στις φωτογραφίες είναι το αυτί του Μικέλ που φαίνεται ότι είναι κομμένο…Άραγε πως έγινε αυτό???Και η τσιμπλου και ο Μικέλ ήταν πεινασμενα μέχρι εκει που δεν πάει…

Η τσιμπλου είναι πίσω στην Νομαρχία που είναι το μέρος της ,αρκετά ταραγμένη και χαμένη μετά από τόσο καιρό που την είχαν περισυλλέξει παράνομα!

Οι υπάλληλοι του δήμου (μπογιες)συνεχίζουν να είναι εριστικοί στον κόσμο καθώς παντού λένε ότι το ζώο θα το μαζέψουν ένα ξανά επιτεθεί!Μάλλον ακόμα δεν έχουν κατανοήσει ότι είναι παράνομοι και οτι το τηλέφωνο σε υπάλληλο του δήμου δεν είναι καταγγελία ,όπως και το γάβγισμα δεν κάνει ένα ζώο επιθετικό!

Για κάθε παρανομία σας σε βάρος αυτών των αθώων πλασμάτων οι φιλόζωοι τις πόλης θα είμαστε όλοι απέναντι σάς!”

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε χελώνα μπλεγμένη σε δίχτυα στην παραλία Αγιάσματος
Επόμενο άρθροΚ. Κατσιμίγας | Η χάραξη του ανατολικού κλάδου της Σιδηροδρομικής Εγνατίας θα είναι καταστροφική για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας”