“Πρέπει να κόψουμε την αλυσίδα μετάδοσης”, αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Τετάρτης (5/8) η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσυ Ρακιτζή.

“Δυστυχώς επανήλθε πολύ γρήγορα ο ιός. Λέγαμε ότι θα πάμε για Σεπτέμβριο Οκτώβριο σε νέα κρούσματα, αλλά ήρθε γρήγορα και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με προσοχή για να μην γίνει μεγαλύτερη εξάπλωση. Στην φάση που βρισκόμαστε πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Η επιβολή της μάσκας πάει καλά και το τηρούν οι συμπολίτες μας”, σημείωσε η κ. Ρακιτζή.

Οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας, και το πλύσιμο χεριών είναι οι βασικοί κανόνες. “Τα σταγονίδια μπορεί να μην από 2 έως και 3 ώρες στον αέρα. Επίσης απαγορεύονται οι εναγκαλισμοί. Δεν καταστρέφουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά μία ολόκληρη αλυσίδα. Ο ιός είναι πολύ ύπουλος. Ακόμα και ένας ασυμτωματικός μπορεί να κολλήσει εμάς αλλά και όλη μας την οικογένεια. Μία σύσταση στους νέους επίσης είναι να μην συνωστίζονται. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ” τονίζει.

Σε ότι αφορά την τιμή της μάσκας αυτή “παίζει” ανάλογα και με τον προμηθευτή, ενώ υπάρχουν και διαφορετικοί τύποι μάσκας και με διαβαθμίσεις.

Αντισηπτικά, οινόπνευμα κλπ είναι σε επάρκεια στα φαρμακεία.

Ακούστε όσα δήλωσε η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας, Σίσυ Ρακιτζή στο Lobby 101.8 από το 4.35

Προηγούμενο άρθροΕιδικός σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ ορίστηκε ο Γιώργος Γραμμένος σε θέματα Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας
Επόμενο άρθροΚρούσμα κορωνοϊού σε στρατιωτικό στην Καβάλα