Κανονική είναι η τουριστική ροή στη Θάσο. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μαρία Πολυμέρου υπάρχει έντονη επισκεψιμότητα από Βαλκάνιους τουρίστες αλλά και Έλληνες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που στην ουσία αποτέλεσε ένα δυναμικό ξεκίνημα για την καλοκαιρινή σεζόν για τη Θάσο, υπάρχει ροή. Έχει να αρχίσει να φαίνεται ότι θα είναι ένα καλό καλοκαίρι σε σχέση κυρίως με το 2020. Ο κόσμος μας προτιμάει. Σίγουρα είναι μέσα σ’ αυτούς οι Βαλκάνιοι, ενώ έχουν φανεί και Έλληνες τουρίστες κυρίως από τότε που έχουν κλείσει τα σχολεία. Έχουν τελειώσει και οι πανελλαδικές οπότε περιμένουμε μεγαλύτερη αύξηση. Τα σημάδια είναι πάρα πολύ θετικά όσον αφορά τον οδικό τουρισμό.

Πέραν των Βαλκάνιων τουριστών, έχουμε αυτήν τη στιγμή πτήσεις τσάρτερ από τη Γερμανία, την Τσεχία και την Πολωνία. Οι Σκανδιναβοί έχουν «κόψει» γενικότερα την Ελλάδα για φέτος και περιμένουμε μετά τις εξελίξεις του Ιουλίου για τους Βρετανούς οι οποίοι μέχρι τις 15 μας έχουν στο «πορτοκαλί» και θα γίνει νέα αξιολόγηση της κατάστασης. Η εταιρεία μας έχει προγραμματίσει την πρώτη πτήση από Βρετανία στις 25 Ιουλίου. Όλα, πάντως, θα εξαρτηθούν από την επαναξιολόγηση που θα κάνει η Βρετανία».

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Για την επιστροφή των Ελλήνων τουριστών στη Θάσο είπε ότι «έχουν έρθει αρκετοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου η Θάσος έχει ξεκινήσει φέτος αρκετά νωρίς να δέχεται Έλληνες τουρίστες. Συνήθως μιλούσαμε για κίνηση από Ελλάδα μετά το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Ο κόσμος είναι «σκασμένος» από το χειμώνα που πέρασε και την όλη κατάσταση του τελευταίου 1,5 χρόνου, οπότε έχει ανάγκη τις διακοπές έστω και για λίγες μέρες. Η Θάσος είναι προσιτός προορισμός, πολύ κοντά στη στεριά και μας προτιμούν».

Προηγούμενο άρθροΚαμπάνια για τις υιοθεσίες και τις αναδοχές παιδιών έχει ξεκινήσει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΕπιστολή σχετικά με τη λειτουργία και στελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου στην Τούζλα