kostas-antoniadis

Πολύ καλή είναι η τουριστική κίνηση στον Νομό Καβάλας και ιδιαίτερα στην Θάσο ενώ δυστυχώς έχει αναπτυχθεί μία παραφιλολογία ότι δήθεν υπάρχει κάμψη στο τουριστικό ρεύμα. Όταν το Σαββατοκύριακο «πνίγηκε» η Καβάλα από Τούρκους τουρίστες λόγω του ότι έληξε το Ραμαζάνι τους, αλλά και από Βούλγαρους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης σε δηλώσεις του έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

Όπως τόνισε αρχικά «Τη δική τους γιορτή νηστείας είχαν οι γείτονες  μας και μοιραία περιόρισαν τις μετακινήσεις τους. Από εδώ και πέρα όμως τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και αναμένουμε νέο κύμα επισκέψεων. Θα αρχίσουν τις διακοπές τους.

Βέβαια υπάρχει μια παραφιλολογία ότι μειώνεται το τουριστικό κύμα. Όμως τα στοιχεία που έχουμε και από τα τουριστικά γραφεία και από τα τουριστικά κέντρα, δείχνουν ότι και φέτος θα έχουμε μια αύξηση όλου του τουριστικού ρεύματος, σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Δεν υπάρχουν κάποια μηνύματα τα οποία να είναι ανησυχητικά. Αντίθετα υπάρχει μια αύξηση και από τις βαλκανικές χώρες αλλά και από την ανατολική και βόρεια Ευρώπη, Γερμανία, Πολωνία και Ρουμανία!

Ένα θέμα είχαμε με την Τουρκία, απλά έχουμε τις εκλογές τους εκεί αλλά έχουμε και μια κάμψη του νομίσματος τους σε ό,τι αφορά το Ευρώ και την αντιστοιχία με αυτό.

Όλα αυτά δημιούργησαν μια ανησυχία και ένα θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό θα ξεπερασθεί. Είχαμε βέβαια και τη μεγάλη τους γιορτή που κράτησε ένα μήνα, αλλά όλα αυτά τελείωσαν  και θα έχουμε και επισκέπτες τους οποίους θα δούμε λογικά από αυτή την  εβδομάδα».

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Και σε συζητήσεις που είχα με φορείς από την Αλεξανδρούπολη και αυτοί μας είπαν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Όντως τελείωσε η γιορτή τους που είχε νηστεία, κάτι σαν το δικό μας Πάσχα, οπότε πέρασαν οι 40 ημέρες και θα δούμε Τούρκους στην Περιφέρεια μας από αυτή την εβδομάδα.

Από την άλλη έχουμε Βέλγους, Ρουμάνους, Βούλγαρους  και πλέον αναμένουμε και Αυστριακούς. Εμείς έτσι και αλλιώς θα φιλοξενήσουμε Αυστριακούς από τις 27 έως τις 2 Ιουλίου. Θα πάνε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη. Πριν από 4 χρόνια είχαν έρθει Καβάλα, Θάσο και Δράμα και τώρα είναι η σειρά της Αλεξανδρούπολης να τους φιλοξενήσει.

 

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που γίνεται με τον ΕΟΤ της Αυστρίας ο οποίος σε συνεργασία με εμάς διοργανώνει αυτή την εξόρμηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Θα δουν το Δάσος της Δαδιάς, το Δέλτα του Έβρου και την Σαμοθράκη».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο ίδιος βέβαια ανέφερε ότι έτσι και αλλιώς συνεχίζεται η προσπάθεια προσέλκυσης και διαφήμισης της ευρύτερης περιοχής μας!

«Θα έχουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια συμμετοχή – παρουσίαση της Περιφέρειας ΑΜΘ σε μια διοργάνωση προώθησης του τουριστικού προϊόντος με πρωτοβουλία των Ελλήνων Βουλευτών και θα προβάλλουμε τη γαστρονομία της Περιφέρειας μας.

Θα συμμετάσχουν βέβαια και άλλες Περιφέρειες και θα έχουμε τον κ. Ιωσηφίδη από τη Δράμα που κέρδισε πρόσφατα ένα μεγάλο βραβείο ο οποίος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν γεύσεις του τόπου μας. Η περιφερειακή συνείδηση θα ταξιδέψει εκεί και ειδικοί δημοσιογράφοι, γευσιγνώστες θα  έρθουν να γευτούν τα τοπικά μας εδέσματα.

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα πλαίσια των δράσεων μας. Ειδικοί άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να διαφημίσουν τις γεύσεις μας.

Από την άλλη και οι πτήσεις με τσάρτερ συνεχίζονται.  Επισκέπτες από την Πολωνία, την Ρουμανία, τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία βρίσκονται και πάλι κοντά μας ενώ νομίζω ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για να πετύχουμε να έχουμε μόνιμη σύνδεση με μια γερμανική πόλη με  την Καβάλα.

Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο οι τουρίστες αλλά πολλοί Έλληνες και τη διάρκεια του χειμώνα θέλουν να έρθουν στην περιοχή μας. Ας μην ξεχνάμε πως αν έχουμε μόνιμη σύνδεση με το Ντύντελντοφ θα έχουμε πολλαπλά οφέλη και αυτό πρέπει να το έχουμε συνεχώς υπόψιν!» σημείωσε.

28 ΚΡΑΤΗ!!

Ερωτηθείς σχετικά σχολίασε ότι αυτή την στιγμή 28 κράτη έχουν ανταποκρίσεις με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος με πτήσεις τσάρτερ. «Το νησί της Θάσου έχει τόσο μεγάλο κύμα τουρισμού, έστω και αν κάποιοι λένε το ακριβώς αντίθετο. Το νησί της Θάσου έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του τουρισμού και αυτό δεν αφορά μόνο τα δεδομένα της χώρας μας. Ξεχωρίζει πια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουμε συνδέσεις με πολλές χώρες της Ευρώπης. Τα μηνύματα δείχνουν ότι αν ανοίξει και άλλο η αγορά της Πολωνίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας τότε θα έχουμε άλλα στοιχεία μια και αυτοί οι τουρίστες δεν κάνουν διακοπές μόνο το καλοκαίρι αλλά καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΔιευρυμένη σύσκεψη για το παραεμπόριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθροΠέρασε από την Επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων η συμφωνία με την Ελλάδα- ΤΩΡΑ