Χθες είχαμε πανελλαδική απεργία από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το 8ωρο. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης κλήθηκε να πάρει θέση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση παράγει περισσότερα fake news από αυτά που μπορεί να καταναλώσει. Με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο έχει στήσει βιομηχανία ψεμάτων και ως προς το ζήτημα του 8ωρου και ως το 5ήμερο και ως προς την κατάργηση των υπερωριών κ.α.

Δεν καταλαβαίνω. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά συνολικά θεωρούν ότι στο εργασιακό τοπίο τα πράγματα είναι καλά, πραγματικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω μία τέτοια συλλογιστική. Προφανώς δεν είναι όλα καλά κι ερχόμαστε ως κυβέρνηση να επιχειρήσουμε να βάλουμε μία τάξη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν 10,3 ώρες, 6 μέρες τη βδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι εδώ υπάρχει ένα θέμα. Φέρνουμε ένα νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων. Αποκαθιστά αδικίες, καταργεί αναχρονιστικές ρυθμίσεις και προσαρμόζει το πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Φέρνουμε την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για να αντιμετωπίσουμε και τη μαύρη εργασία και τις αδήλωτες υπερωρίες, ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ. Επίσης, σε ό,τι αφορά τους εργατοτεχνίτες –πάγιο αίτημα του ΚΚΕ- έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα σε περίπτωση απόλυσης με τους υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση έρχεται να προσπαθήσει να ρυθμίσει ζητήματα που αφορούν την εργασία. Κάνουμε ανεξάρτητη διοικητή αρχή την Επιθεώρηση Εργασίας, θεσπίζουμε νέες άδειες για τους γονείς. Περιμένω να δω ο ΣΥΡΙΖΑ και θα προκαλέσουμε την άλλη βδομάδα που θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, την ονομαστική ψηφοφορία, για να ξέρουν οι συμπολίτες μας τι δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τη βελτίωση των συνθηκών στο εργασιακό περιβάλλον».

ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Πρόσθεσε ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν σήμερα το εργασιακό περιβάλλον είναι ρυθμισμένο και όλα είναι καλά. Δεν είναι κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Νομοθετούμε και ερχόμαστε να βελτιώσουμε τα δεδομένα για τους εργαζόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αριστεράς έρχονται σε πολύ μεγάλη δυσκολία. Βλέπουν μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να είναι με τους πολλούς -τους εργαζόμενους- και αυτοί στην ουσία να υπερασπίζονται τους εργοδότες, άρα να είναι με τους λίγους. Αυτό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και να αντιληφθούν κι έρχονται να τα μηδενίσουν όλα. Θα είχαμε την ίδια κριτική όποιο νομοσχέδιο και να φέρναμε. Όσο για την ΑΔΕΔΥ, δεν καταλαβαίνω γιατί συμμετέχει».

ΕΜΒΟΛΙΑ

Τέλος, έκανε έκκληση στους Καβαλιώτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν καθώς ο νομός Καβάλας είναι μεταξύ των 14 της χώρας που το ποσοστό του παραμένει χαμηλό.

Προηγούμενο άρθροΤο ΤΕΕ-ΑΜ διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση του μοντέλου πιστοποίησης αριστείας κατά EFQM
Επόμενο άρθροΜε πρόγραμμα του 2019 τα δρομολόγια από Καβάλα για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο