Υψηλά παραμένουν τα κρούσματα στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης ενημέρωσε ότι νοσηλεύουν 450 ασθενείς με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δυστυχώς τα νούμερα παραμένουν υψηλά και το μόνο καλό είναι ότι παραμένουν σταθερά εδώ και 10-15 μέρες. Σήμερα (σ.σ. χθες) νοσηλεύουμε 40 ασθενείς στην κλινική και 6 στη ΜΕΘ. Τα νούμερα είναι υψηλά αλλά τουλάχιστον δεν αυξάνονται. Το 90% των ασθενών δεν έχουν εμβολιαστεί και ειδικά στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους συμπολίτες μας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τις τελευταίες 5-6 μέρες, πάντως, έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, ειδικά όσον αφορά αυτούς που κάνουν την πρώτη δόση. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό το επόμενο διάστημα, για να ανέβει αρκετά το ποσοστό των εμβολιασμένων και να έχουμε ισχυρότερη ασπίδα προστασίας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη κάναμε 270 εμβόλιο, ένα καλό νούμερο. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι επίσης υψηλός ο αριθμός των εμβολιασμών».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Για το θέμα των νοσηλευτριών είπε ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει από τη «δεξαμενή» της 4ης ΥΠΕ 4 νέες προσλήψεις που ανέλαβαν καθήκοντα. Είναι μια τονωτική ένεση. Επίσης έχουν έρθει ακόμη 6 από τα Κέντρα Υγείας. Καλύψαμε έτσι κάποιες από τις ελλείψεις που πουριάστηκαν μετά την αναστολή καθηκόντων ανεμβολίαστων νοσηλευτριών. Ένας εξ αυτών επέστρεψε αφού έκανε το εμβόλιο. Για τους υπόλοιπους θέλω να τους προτρέψω να το σκεφτούν καλύτερα. Ήδη είναι 3 μήνες σε αναστολή. Η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω αυτό το μέτρο και καλά κάνει. Ας το σκεφτούν καλύτερα, να κάνουν το εμβόλιό τους και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Τους χρειαζόμαστε, όπως κι αυτοί χρειάζονται το μισθό τους».

Προηγούμενο άρθροΗ αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος απασχολεί την Περιφέρεια ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΤην Κυριακή οι εκλογές και του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας