drone thassos

Ελεγχόμενη είναι πλέον η κατάσταση στη Θάσο, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να παραμένουν στο νησί για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καμένες εκτάσεις υπολογίζονται στα 120.000 στρέμματα.

Να μην χαλαρώσουν οι ρυθμοί επιτήρησης των εκτάσεων που έκαψε η πυρκαγιά, ζήτησε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι συγχρόνως επείγουν τα αντιπλημμυρικά έργα για το νησί. Ήδη σήμερα αναμένονται δύο μηχανήματα του στρατού για την έναρξη των έργων προστασίας από τις πλημμύρες. Αρχικά θα γίνει ο καθαρισμός των ρεμάτων, στη συνέχεια θα γίνει συντήρηση των αγροτικών δρόμων και θα ακολουθήσει ο καθαρισμός και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με βάση τις υπάρχουσες μελέτες.
Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο νησί ζητά το Επιμελητήριο Καβάλας.
Για τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά κατέθεσε ερώτηση στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σχετικά με την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων λαϊκών νοικοκυριών και παραγωγών στη Θάσο καθώς και τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Προηγούμενο άρθροΤέλος στην αποχή των δικηγόρων από τις 16 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΚατασχέσεις καταθέσεων για χρέη – 500.000 οφειλέτες στο στόχαστρο – Ποιοι θα δουν τους λογαριασμούς τους στην τράπεζα να αδειάζουν