Την εδραίωση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα ζητούν οι δανειστές. Μέσω της αποστολής 20σέλιδου υπομνήματος προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής αλληλεγγύης, αναφέρει ρεπορτάζ της Real News, η τρόικα επιβάλλει τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, απαιτώντας από το κράτος να πάψει να καταβάλει εκείνο σύνταξη αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος του ασφαλισμένου ή σύνταξη λόγω θανάτου στα μέλη της οικογένειάς του.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην κατάργηση του άρθρου, καθώς η ένταξη ιδιωτικών εταιρειών θα οδηγήσει σε σταδιακή μετατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος . 

Απο την μεριά του ο βουλευτής του Σύριζα Καβάλας Κώστας Μορφίδης δηλώνει οτι ” Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους πολίτες να αποκτήσουν μια δεύτερη ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα, και βεβαίως δεν έχουμε καμία διάθεση να στηρίξουμε αυτές τις ακρέες νεοφιλελεύθερες τάσεις που έρχονται από τους δανειστές”.

Προηγούμενο άρθροΚλειστή η Εγνατία Οδός απο Θεσσαλονίκη προς Καβάλα
Επόμενο άρθροΔημόσιο: Μετατάξεις και κίνητρα για μεταθέσεις – Τι αλλάζει – Ποιοι παίρνουν μπόνους για να αλλάξουν θέση