Το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου 2022, Κλήρος και λαός της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως υποδέχτηκε στο Οφρύνιο Παγγαίου την Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εκ Δαρδανελίων από τον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εκ Δαρδανελίων.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Την τιμία Κάρα μετέφερε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμον Σταυρίδης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης και την υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς και του Ιερού Κλήρου της περιφέρειας Ορφανού.
Αμέσως μετά την δέηση και συνοδεία των αιρετών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών αρχών του νομού Καβάλας, Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος και της Δημοτικής μπάντας ξεκίνησε η πομπή και κατευθύνθηκε στον νεόδμητο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εκ Δαρδανελίων.
Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Προηγούμενο άρθροSuper League: Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής – Οι ημέρες και οι ώρες των αγώνων
Επόμενο άρθροΧρυσούπολη: Ξεσπούν η μητέρα και ο αδελφός του 26χρονου που σκοτώθηκε στο ασανσέρ – «Ήταν ένα παιδί μάλαμα»