Σήμερα 23 Νοεμβρίου 2020, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Πέτρο Μεγκλή, εκπρόσωπο της Ανώνυμης Τεχνικής Τουριστικής Εμποροβιοτεχνικής και Εργοληπτικής Εταιρίας, με Δ.Τ. ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε., η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: “Επανακατασκευή Κατεστραμμένων Τοιχίων Αντιστήριξης στην Ποταμιά Δήμου Θάσου”, συνολικής δαπάνης 686.000€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 (ΣΑΕ 872) και η διάρκειά του ορίζεται σε δώδεκα (12)μήνες.
Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών (κατολισθήσεις σε πρανή, κατάρρευση τοιχίων αντιστήριξης, ιρλανδικές διαβάσεις, μικρές γέφυρες και ολική καταστροφή μεγάλου μήκους του οδοστρώματος πλησίον του χειμάρρου) που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 21-26.11.2019 στην Ποταμιά Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Παρά τις δύσκολές συνθήκες που σήμερα βιώνουμε όλοι μας, τα έργα του Δήμου Θάσου συνεχίζονται απρόσκοπτα. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πλημμύρες του 2019 σε υποδομές, προς όφελος των πολιτών της Θάσου».

Προηγούμενο άρθροΥπό έλεγχο η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας, εκτιμά ο διοικητής του, Ντίνος Κλειτσιώτης
Επόμενο άρθροΚαθάρισε η ΔΕΥΑΚ τα φρεάτια στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας