Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού και το Εργαστήριο Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Δικτύου “Οι δρόμοι του Καπνού”.

Τα βασικά σημεία της εν λόγω συνεργασίας έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δημάρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Προέδρος του ΙΚΚΙΚ, Γιάννης Βύζικας και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πασχάλης Αρβανιτίδης.

Παρουσιάζοντας τους στόχους του Δικτύου, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Καβάλας, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι ο νέος φορέας “μπορεί να καταστήσει τον καπνό κινητήρια δύναμη για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, να ενισχύσει τους δεσμούς ανάμεσα στους δημόσιους οργανισμούς και τους εκπροσώπους των κοινοτήτων της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της προστασίας του Περιβάλλοντος και να ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας με ερευνητικά κέντρα από το εξωτερικό”

Ο κ. Βύζικας σημείωσε πως “με τη δημιουργία του Δικτύου “Οι δρόμοι του Καπνού”, ο πολιτιστικός και πολιτισμικός μας πλούτος που συνδέεται με τον καπνό, θα βγει πέρα από τα σύνορα του Νέστου και του Στρυμώνα και θα ενωθεί με άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας”, ενώ ο κ. Αρβανιτίδης ανέφερε ότι “σκοπός του παρόντος πρωτοκόλλου συνεργασίας είναι η ενδυνάμωση, ανάπτυξη και διεύρυνση του Δικτύου «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ- THE TOBACCO ROADS» το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη, προώθηση, προβολή και ορθή διαχείριση του πολιτιστικού πλούτου και πολιτισμικού αγαθού που σχετίζεται με τον καπνό στη βάση της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των μελών του μέσα από κοινές δράσεις”.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, το ΙΚΚΙΚ τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστα Λαλένη και Μιχάλη Ζουμπουλάκη, για την πολυετή προσφορά τους στο Ινστιτούτο, μέσα από τη συμμετοχή τους στο επιστημονικό του συμβούλιο.

Προηγούμενο άρθροΠεριπολία και του ΕΟΣ στις δασικές εκτάσεις για την πιθανότητα εμφάνισης φωτιάς
Επόμενο άρθροΑκόμη ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στο νησί της Θάσου