Υπογράφηκε της Πέμπτη 25 Αυγούστου στην Νέα Ηρακλείτσα του Δήμου Παγγαίου , το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ παρουσία του Ιδρυτή του Οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλου , του Πρόεδου της ΠΕΔ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και των Συναδέλφων Δημάρχων.

Το “χαμόγελο του παιδιού” δημιουργήθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή από καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου 1995, γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε”.

Ο Δήμος Παγγαίου έχει υπογράψει πριν από 5 χρόνια περίπου , Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Οργανισμό και υπάρχει αγαστή συνεργασία με πολλαπλά οφέλη στην τοπική Κοινωνία .

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 37χρονος—Είχε “αρπάξει” 1.5 εκατομμύριο ευρώ με τηλεφωνικές απάτες
Επόμενο άρθροΠαρακολουθήσεις: Ξεκινά η «κόντρα» στην ολομέλεια της Βουλής – Σε θέση μάχης τα κόμματα