Η τουριστική προβολή του Δήμου Νέστου σε εκθέσεις και εκδηλώσεις γίνεται κάθε χρόνο ,αυτό που δεν παρατηρούμε όμως είναι η ανάπτυξη του τουρισμού και η επισκεψιμότητα να περιλαμβάνει όλη την επικράτεια του Δήμου μας.Η Κεραμωτή ως διερχόμενος κόμβος με τη Θάσο αναπτύσσεται και αυτό λόγω της Θάσου, και όχι των υποδομών που διαθέτει ,επιβάλλεται ενίσχυση των υποδομών φιλοξενίας, για να μπορέσει να ανταγωνιστή το τουριστικό προϊόν της Θάσου και ο κόσμος να παραμένει στη Κεραμωτή ,και όχι να φεύγει με το επόμενο καράβι.

Στη συνέχεια ο επισκέπτης που θα παραμένει στη Κεραμωτή, (και αυτό γιατί στη Χρυσούπολη υπάρχει ένα μόνο ξενοδοχείο),να μπορεί να γνωρίσει καλύτερα και τον υπόλοιπο Δήμο Νέστου.

Σας αναφέρουμε-υπενθυμίζουμε 7 γνωστές-ανεκμετάλλευτες διαδρομές τουριστικης προβολής (γνωστές σε όλους) που πρέπει να ετοιμαστούν, προκειμένου να γίνουν από τώρα οι απαραίτητες προεργασίες , ώστε την θερινή περίοδο 2016 να είναι έτοιμες και αξιοποιήσιμες .

Στόχος μας -σας πρέπει να γίνει ο Δήμος Νέστου Τουριστικός Προορισμός.

Σε παλαιότερη ανάρτηση γράψαμε ότι τα χιόνια στο ορεινό σημείο του Δήμου ταλαιπωρούν του κατοίκους ενώ αλλού τα περιμένουν ως μοναδική πηγή εσόδου.

Στο Θέμα μας 

Τουριστικές Διαδρομές του Δήμου Νέστου που πρέπει να ελεγχθούν-επιδιορθωθουν με σκοπό να παραδοθούν για τουριστική αξιοποίηση.

Διαδρομή-Πρόσκληση Νο 1: Νέστος

Χαρείτε τη ροή του ποταμού Νέστου, το σημείο αναψυχής του περιβάλλοντα χώρου.

Το τραινάκι του Δήμου να βρίσκεται εκεί με συγκεκριμένες διαδρομές με στάσεις στο Κέντρο Επισκεπτών Ν.Καρυάς(ενεργοποίηση αποκατάσταση ζημιών)

Να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας το ..Φράξο…, το δέντρο από το οποίο κατασκεύαζαν τη σάρισα οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Κέντρο Επισκεπτών Ν. Καρυάς, ( αφού το ενεργοποιήσουμε) το Δάσος του Κοτζά Ορμάν,(δημιουργία ποδηλατόδρομου ) τις εκβολές, την σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

Ο Ποταμός Νέστος είναι πηγή ζωής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Δυστυχώς παραμένει ανεκμετάλλευτος , η προσπάθεια κατασκευής γέφυρας απέτυχε και έτσι αποκλείστηκε η δυνατότητα μεγιστοποίησης της επισκεψιμότητας, λαμβάνοντας υπόψη ότι στα 1000-1500μ(Κύρνος) υπάρχουν κατοικήσιμες περιοχές με συμπολίτες μας, που για να έρθουν στη Χρυσούπολη κάνουν 20 λεπτά σε καθημερινή βάση.

Διαδρομή-Πρόσκληση Νο 2: Παράδεισος

Δροσιστείτε από τις πηγές νερού του Παραδείσου , χωριού του Δήμου Νέστου, πλάι στο παραδοσιακό καφέ και στη σκιά της Εκκλησίας του Ιωάννη Προδρόμου. Περπατήστε πλάι στο ποτάμι. Επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Λιθοχωρίου

Διαδρομή Νο 3: Ορεινή

Εκκλησιαστικός Τουρισμός και όχι μόνο. Προσκυνήστε στο μοναστήρι του Σωτήρος στη Μονή Νικητών, Την εκκλησιά του Αη Γιώργη στο Δύσβατο με τα γεφύρια, δείτε τους νερόμυλους του Διποτάμου, το Λαογραφικό Μουσείο Λεκάνης, το Εκκλησάκι της Παναγίας. Περπατήστε στο δάσος της οξιάς και συναντήστε τα ερωτευμένα δέντρα , ξεκουραστείτε στον πλάτανο του Κεχροκάμπου και πετάξτε με τα φτερά των πουλιών του Αγίου Κοσμά,(επιδιόρθωση του μονοπατιού που κατεβαίνει απο Αγιο Κόσμά στο ποταμό Νέστο) δείτε αμφιθεατρικά την περιοχή του Νέστου από το θέατρο της Ζαρκαδιάς.

Διαδρομή-Πρόσκληση Νο 4: Λαογραφική επίσκεψη

Αγναντέψτε τον κάμπο του Νέστου και τη θάλασσα του Αιγαίου από το καφέ θέατρο της Ζαρκαδιάς και επισκεφτείτε το ξεχωριστό λαογραφικό μουσείο «Λαζαρίδη» στη Πετροπηγή.

Διαδρομή -Πρόσκληση Νο 5: Παραθαλάσσια

Όλο τον χρόνο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι σας περιμένουν οι παραλίες του Τιμαριού, του Αγιάσματος και η αμμόγλωσσα της Κεραμωτής με τις ομπρέλες και τα οργανωμένα καφέ- μπαράκια της. Στις λιμνοθάλασσες της περιοχής θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μεταναστευτικά πουλιά, φλαμίνγκο πευκοτσικνιάδες και γλάρους με τα ξεχωριστά τους χρώματα και πετάγματα.

 

Διαδρομή-Πρόσκληση Νο 6: Πατώντας στις εκβολές του Νέστου…

 Όμορφες διαδρομές και αυτές προς Μοναστηράκι (άμεση επιδιόρθωση της γέφυρας ),νταλιάνια, με τους δαιδαλώδεις υδάτινους δρόμους και τέλος οι εκβολές του Νέστου, εκεί όπου τα νερά του ποταμού συναντούν την αλμύρα της θάλασσας.

Διαδρομή Νο 7: Και μια γεύση…. Χρυσούπολη

Και μέσα στη Χρυσούπολη περιηγηθείτε με το τρενάκι (το τραινάκι να λειτουργει και την καλοκαιρινή περίοδο ).

κάντε βόλτα με το ποδήλατο ,(κατασκευή ποδηλατόδρομου )το αυτοκίνητό σας…στο μνημείο των Ποντίων, στις όμορφες πλατείες, στους χώρους με τα συντριβάνια, στα κλασικά μας κτήρια, στα γραφικά μας εκκλησάκια, στα νεανικά καφέ μας, στις γαστρονομικές ταβέρνες μας , στους εμπορικούς μας δρόμους…παρέα με τους φιλόξενους κατοίκους…..

Γευτείτε τα τοπικά μας προϊόντα..και καθώς θα φεύγετε πάρτε μαζί σας τον παράδεισο της ελληνικής γής , ακτινίδια, σπαράγγια , καρπούζια , πεπόνια, φασόλια , πατάτες Λεκάνης, ρύζια, κτηνοτροφικά προϊόντα, τυριά, ψάρια, μύδια , καβούρια, πέστροφες , τα κρασιά μας, τα τσίπουρα μας, τα λουκούμια μας, τα γλυκά μας….. ελάτε στα πανηγύρια μας….στις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις….

Πηγή:chrysoupolinews.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός την Πέμπτη για την Καβάλα
Επόμενο άρθροΑποδοκιμασίες σε οδηγούς από αγρότες στη συνοριακή οδό της Νυμφαίας (βίντεο)