Τυπική χαρακτήρισε την διαδικασία εκλογής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Όπως σημείωσε ήταν μία διαδικασία αναμενόμενη.

Αρχικά ανέφερε ότι “Μακάρι να επανέλθουμε και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που είναι προγραμματισμένο. Έτσι λοιπόν και εμείς, την Κυριακή στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε μια τυπική διαδικασία που γίνεται έτσι και αλλιώς στα μέσα της θητείας του Σώματος και μάλιστα αυτό αφορά και το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο. Γίνεται λοιπόν επανεκλογή εκ νέου του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ακριβώς και των μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Είναι μια τυπική διαδικασία που προβλέπεται στην λεπτομέρεια της από τον τελευταίο νόμο του Κλεισθένη για την Αυτοδιοίκηση και ο οποίος λέει ότι ο Πρόεδρος βγαίνει από την παράταξη του Δημάρχου ενώ ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας από την Αντιπολίτευση, Αξιωματική αλλά και την επόμενη ανάλογα με τις ψήφους.

Δεν είναι ο ρόλος του Προέδρου ο σημαντικός και οι άλλες εκλογές έτσι και αλλιώς είναι τυπικές. Προτείνουν όλες οι πλευρές και τα μέλη προτείνονται αλλά ποτέ δεν έχει γίνει δημοτικό συμβούλιο με Αντιπρόεδρο ή με Γραμματέα κλπ. Φροντίζει η διοίκηση και έτσι είναι το σωστό. Το ίδιο γίνεται και με τα μέλη της επιτροπής. Κάθε επιτροπή είναι 9μελής και έξι εκλέγονται από την διαδικασία αυτή ενώ 3 τους ορίζει απευθείας ο Δήμαρχος. Δηλαδή από τους 6 οι άλλοι δύο εκλέγονται από το Δήμαρχο και οι δύο από τη δική μας παράταξη και μετά πάει ένας ένας από τις άλλες παρατάξεις.

Άρα η διοίκηση και στις δύο επιτροπές έχει την πλειοψηφία μέσα από την οποία μπορεί να περνά όπως γίνεται τα περισσότερα θέματα που αφορούν τη διοίκησή του και να μπορεί λόγω της απλής αναλογικής και της μειοψηφίας στο Δ.Σ. δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. Πολλές αρμοδιότητες πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο προς τις Επιτροπές αυτές προκειμένου να εφαρμόζει η διοίκηση η σημερινή όλων των Δήμων και των Περιφερειών το έργο της”.

Η ΑΝΑΣΑ

Σε ό,τι αφορά τώρα την παράταξη ΑΝΑΣΑ της οποίας είναι μέλος ο ίδιος σχολίασε ότι “Προσωπικά είχα πάρει την πρωτοβουλία από το καλοκαίρι ακόμη ίσως και λίγο νωρίτερα, να προτείνω να επιλεγεί ένας επικεφαλής από την παράταξη έτσι ώστε να δώσουμε το κύρος που αρμόζει στην παράταξη αλλά και να δώσουμε και μια άτυπη συνέχεια προς την παράταξη αυτή με νέο όνομα, νέο επικεφαλής, νέα άτομα. Αυτή η άποψη δεν προχώρησε ενώ για να πω την αλήθεια τελικά δεν είχα και κανένα λόγο να κάνω όλη αυτή την προσπάθεια αφού δεν συμμετείχα στη διοίκηση και δεν είχαν κανένα λόγο να υπερασπιστώ ή να απολογηθώ για κάτι! Πάντως το γεγονός αυτό το βλέπω και ως μια ευκαιρία για να έρθουμε σε επαφή με νέα άτομα, νέες ιδέες και φρέσκο λόγο, με ικανότητες μάλιστα οι οποίοι δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν και ενδεχομένως να τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον …. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύω αλλά από εκεί και πέρα, ενώ έλεγα ότι είναι αργά και έπρεπε να μπούμε νωρίς στη διαδικασία του επικεφαλής, τώρα όσον αφορά την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων, νομίζω ότι λόγω συγκυριών είναι ακόμη νωρίς για ανακοινώσεις. Δουλεύουμε επάνω στα προβλήματα που έχει ο κόσμος και επικεντρωνόμαστε σε αυτά και στο πώς βιώνουν οι δημότες τις επιλογές της σημερινής διοίκησης και θα έχουμε στο μέλλον τη δυνατότητα να δούμε πώς θα κινηθούμε πολιτικά”.

Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Καβάλας: Ενημέρωση για Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας-Νέες Προδιαγραφές
Επόμενο άρθροΒασίλης Φεύγας: Επιβάλλεται από την ίδια τη ζωή να προχωρήσουμε και αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης