Πάρα πολύ δύσκολη ήταν η χρονιά για το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας όχι μόνον του κορωνοϊού αλλά και αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως υπάρχει και το μείζον θέμα των αναστολών λόγω λήξης και των πιστοποιητικών εμβολιασμών τους.

Αρχικά σημείωσε ότι “Καταρχάς η χρονιά που πέρασε ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλους μας μια και είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αλλά και τη μεγάλη μάστιγα, τα τροχαία και δυστυχώς φέτος ήταν αρκετά και είχαμε αρκετές απώλειες νέων ανθρώπων αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας.

Τελευταίο συμβάν, παραμονή Χριστουγέννων που θρηνήσαμε ένα ακόμη άτομο 29 ετών…. Έχουν αφιερωθεί τόσες εργατοώρες σε συσκέψεις και καλώς βέβαια λόγω της πανδημίας και όμως δεν έχουν αφιερωθεί ανάλογες και δεν έχουν παρθεί μέτρα έτσι ώστε η μάστιγα όλα αυτά τα χρόνια, η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων που στερούν ανθρώπινες ζωές να είχε ελαττωθεί ή παύσει να υπάρχει.

Συνεχίζουμε να θρηνούμε απώλειες ανθρώπων από τροχαία δυστυχήματα ενώ εμείς ως ΕΚΑΒ έχουμε καταφέρει να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας . Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες και νομίζω ότι θα καταφέρουμε και το νέο έτος». ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Και πρόσθεσε πως «Βέβαια συνεχίζουμε να έχουμε 3 συναδέλφους σε αναστολή εργασίας και 1 διοικητικός ομοίως, ενώ εμείς πραγματικά και εδώ εκτιμούμε την επιμονή των υπευθύνων ενώ έχουμε φτάσει σε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων να συνεχίζουν να μην δουλεύουν άνθρωποι, όχι όμως μόνο στο ΕΚΑΒ οι οποίοι είναι έμπειροι και μπορεί να προσφέρουν κανονικά ιδίως όταν το σύστημα έχει δεχθεί ή θα δεχθεί και επιπλέον πίεση.

Άρα θα μπορούσε να βρεθεί μια άλλη λύση από την στιγμή που έχει υπάρξει μια μειοψηφία και που θα μπορούσε να κάνει ην δουλειά της. Οι άνθρωποι αυτοί μάλλον κατ` εμέ φοβούνται και δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, οπότε πραγματικά θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση και αυτή μάλιστα που εφαρμόζεται σε άλλους τομείς του δημοσίου, όπως οι καθηγητές για παράδειγμα με 2 και 3 τεστ στην εβδομάδα, ώστε να προσέρχονται στη δουλειά τους.

Μιλάμε για μια μάστιγα που στο νέο έτος θα μας επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό μια και συνάδελφοι που νόσησαν το προηγούμενο διάστημα, πριν από δύο μήνες περίπου, με το πιστοποιητικό νόσησης τους με τα νέα δεδομένα λήγει οπότε πέρα από τα 4 άτομα θα στερηθούμε άλλα 6 άτομα αν δεν πάνε σε εμβολιασμό. Και βέβαια όλοι βλέπουμε τον κίνδυνο το τι θα γίνει μια και υπάρχει κίνδυνος να απολυθούν ίσως κάποια στιγμή όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν. Κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε μια και θεωρούμε ότι λύσεις υπάρχουν και οι εμμονές πρέπει να σταματήσουν».

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Τέλος σχολίασε πως «Σίγουρα ο εμβολιασμός βοηθάει. Γιατί διαφορετικά θα είχαμε πολύ περισσότερους ασθενείς αν δεν είχαν εμβολιασθεί αλλά είναι αυτό που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό … Όπως κάποια στιγμή όλοι προσπαθούμε έτσι και οι υπεύθυνοι πρέπει να βρουν μια λύση για να έρθουν όλοι οι συνάδελφοι πίσω στο ΕΚΑΒ ή στα Νοσοκομεία μια και το ΕΣΥ από 1η Σεπτεμβρίου, πλήττεται. Και είχαν πει για προσλήψεις, για συμβάσεις συνεχόμενες αλλά δεν έχει γίνει τίποτε οπότε στερούμαστε χρήσιμων υπηρεσιών. Πραγματικά αυτές τις ημέρες ο κόσμος πρέπει να προσέχει και από την πανδημία να φυλαχθεί αλλά και από τα τροχαία να προστατευθεί τηρώντας τον ΚΟΚ»..

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Σενάρια για κλείσιμο της εστίασης από τις 10 – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται και οι σκέψεις για τα σχολεία
Επόμενο άρθροEπιστρέφει το “Αδαμάντιος Κοραής” στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Προγραμματισμένα δρομολόγια μέχρι και 4/9/2022!