Έξω από το κτίριο της Π.Ε. Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Καβάλας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Με πανό αλλά και νεολαίους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν στις συνδικαλιστικές ηγεσίες για ύπνωση του εργατικού κινήματος και προσπάθεια αποτυχίας των κινητοποιήσεων.

Παρών στην κινητοποίηση και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Π. Ταχματζίδης που απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης των συνταξιουχικών σωματείων στον αγώνα για το ασφαλιστικό.

Μεταξύ συγγενών και φίλων η ΑΔΕΔΥ

Τραγική ήταν η εικόνα της σημερινής κινητοποίησης –αν μπορεί να χαρακτηρισθεί έτσι- των σωματείων της ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Περίπου 10 άνθρωποι, οι περισσότεροι πρόεδροι σωματείων, έκαναν τον κόπο να κατέβουν μπροστά στην είσοδο της Π.Ε. Καβάλας σε μία διαμαρτυρία που θύμησε περισσότερο τυχαία συνάντηση παλιών φίλων παρά απεργίας απέναντι σε μία λαίλαπα ασφαλιστικών και φορολογικών αλλαγών που φέρνει η κυβέρνηση.

Για την ντροπιαστική εικόνα της κινητοποίησης έκαναν λόγο και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Α’ και Β’ Βαθμού Απ. Μουμτσάκης και Σ. Φιλιππίδου ρίχνοντας την ευθύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν ακούν την βάση των εργαζομένων και προκύρηξαν απεργία δίχως τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων.

Δυναμικός αποκλεισμός της Εφορίας από τους Λογιστές

Η δυναμικότερη κινητοποίηση της ημέρας ήταν αυτή των λογιστών της Καβάλας καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικαλιστικού τους οργάνου για δυναμική αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Οι λογιστές αφού συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο της Αντιπεριφέρειας στη συνέχεια ανέβηκαν στον 1ο όροφο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Καβάλας και απέκλεισαν την είσοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής από τον καθηγητή Α.Π.Θ Δημήτριο Νικήτα: «Η Θράκη στη ρωμαϊκή ποίηση του 4ου αι. μ.Χ.»
Επόμενο άρθροΕνθουσιασμένοι οι Ρώσοι με τη Σαμοθράκη