Ο κλάδος της εστίασης δέχθηκε ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα από τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των επαγγελματιών του κλάδου για να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τους περιορισμούς που εφαρμόζονται εδώ και λίγες ημέρες. Μάλιστα χαρακτήρισε καταστροφική την απόφαση της απόφασής για το ωράριο λειτουργίας και την απαγόρευση της μουσικής.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι εμείς δεν έχουμε αντίρρηση για τα υγειονομικά δεδομένα ενώ σαφώς και θεωρούμε πολυτιμότερο αγαθό την υγεία. Αλλά τα μέτρα για την εστίαση την τελευταία στιγμή ήταν ουσιαστικά καταστροφικά!

Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο. Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ άσχημη. Η κίνηση ήταν ανύπαρκτη την Πρωτοχρονιά, τα καταστήματα δεν λειτούργησαν ούτε μέχρι τις δύο μέσω αυτού του εμπαιγμού του άνευ μουσικής μέτρου λειτουργίας, άρα δεν υπάρχει κάποιο θετικό στοιχείο για ν α συζητήσουμε».

ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΗ

Και πρόσθεσε πως «Η κίνηση των εορτών ήταν τραγική. Δίχως μουσική και με τέτοιο ωράριο εστίαση δεν στέκεται. Μιλάμε για μέρες γιορτών που δεν μπορούν να κρατήσουν μαγαζιά ανοικτά. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μόνο ένα κατάστημα λειτούργησε. Οι συνάδελφοι προτίμησαν να μην ανοίξουν καθόλου και έτσι δεν επιβαρύνθηκαν και με τα λειτουργικά έξοδα.

Εμείς αναμένουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων και από εκεί και πέρα αναμένουμε τι θα γίνει. Το 2022 μπήκε πάρα πολύ άσχημα δυστυχώς και ο κλάδος μας και πάλι μετρά ζημιές».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά απο το Κοκκινοχώρι Παγγαίου
Επόμενο άρθροΘα επαναλειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί Καβάλας την Παρασκευή