Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντερ που μετέχει στην πυρόσβεση της Θάσου προσγειώθηκε αναγκαστικά στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης λόγω βλάβης στον έναν από τους δύο κινητήρες,Η προσγείωση έγινε με ασφάλεια, αυτό σημαίνει όμως, ότι στη μεγάλη φωτιά που καίει στη Θάσο, επιχειρεί πλέον ένα αεροσκάφος λιγότερο… 
Τρία μέτωπα της πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Θάσο, με σημαντικότερο αυτό που είναι στον Θεολόγο και το οποίο κατευθύνεται προς τον Ποτό. Τα άλλα δύο μέτωπα είναι στο Ραχώνι και την Καλλιράχη όπου επιχειρούν δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Στην Καλλιράχη η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή.
Η καυγή αγωνίας του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ανέφερε:”Η φωτιά είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Σβήνει η μια εστία και προκύπτουν άλλες δύο, εκεί που νομίζουμε ότι όλα είναι τακτοποιημένα. Οι πυροσβέστες, ο στρατός μάχονται με τη φωτιά. Έχουμε όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα που διαθέτει η χώρα, πότε είναι πέντε, πότε είναι επτά, πότε δεκαπέντε. Αυτή είναι όλη η δύναμη της χώρας.
Click4More: Θάσος: Αποκαλυπτικές εικόνες από τη χειρότερη φωτιά των τελευταίων 30 χρόνων – Κλειστά σχολεία και επίσκεψη Τσίπρα!

Αν η χώρα μας έχει αυτές τις δυνάμεις, που δεν είναι ικανές να σβήσουν τη φωτιά, τότε ας απευθυνθεί σε δυνάμεις άλλων χωρών να συμπράξουν. Έγινε κι άλλες φορές, όπως στη φωτιά του Καλοχωρίου και δεν προχώρησε προς τη Θεσσαλονίκη. Κάνω έκκληση σε όποιον ακούει αυτό το μήνυμα και κυρίως προς την πατρίδα μου να κάνει τα πάντα. Δεν είναι απάντηση ότι “όλες οι δυνάμεις μας είναι στη Θάσο”. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, δηλαδή να μην καεί ολοσχερώς το νησί και τα χωριά του. Αν δεν είμαστε επαρκείς, να ζητήσουμε βοήθεια από άλλες χώρες να συνδράμουν”.
Έκκληση για τους εθελοντές

Στο μεταξύ η Θασιακή Ένωση Καβάλας, για τις ανάγκες των εθελοντών που συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη Θάσο, χρειάζεται επειγόντως: Νερά, στιγμιαίους καφέδες (σπαστούς), χυμούς, κρουασάν και γάντια εργασίας.

Ως τόπος παράδοσης, έχουν οριστεί τα γραφεία γραφείο του συλλόγου, Στοά Μ. Αλεξάνδρου 28, 2ος όροφος. Πληροφορίες: 6946515344

Προηγούμενο άρθροΕναέριες εικόνες καταστροφής απο την Θάσο
Επόμενο άρθροΆμεσα μέτρα για την Θάσο ανακοίνωσε χθές ο Πρωθυπουργός