Η ΔΕΥΑΚ σκοπεύει να τοποθετήσει φίλτρα στο δίκτυο ύδρευσης των Φιλίππων για να αντιμετωπίσει τα νιτρικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Απόστολο Χρόνη παράλληλα έχουν προβεί και σε σχετικές γεωτρήσεις.

“Εμείς έτσι και αλλιώς κάθε εβδομάδα παίρνουμε δείγματα. Πήραμε δείγμα στις 31 Αυγούστου και είναι κάτω από το όριο των 50. Αλλά η απαγόρευση ισχύει έτσι και αλλιώς. Ως άμεση λύση όμως θα έχουμε γεωτρύπανο μέσα στο μήνα όπως μας υποσχέθηκε άλλωστε ο ειδικός που έκανε τη γεώτρηση στα 200 μέτρα και αφού πάει κάτω άλλα 100 μέτρα εκεί λογικά θα βρούμε νερό και θα είναι όλα εντάξει.

Έτσι δεν θα έχουμε νιτρικά ως όλα δείχνουν. Αν πάλι δεν βρεθεί εκεί νερό θα κάνουμε έναν αγωγό από το αντλιοστάσιο των Κρηνίδων το οποίο και θα πάμε μέχρι το αντλιοστάσιο των Φιλίππων και έτσι θα έχουμε σωστή κατανομή νερού με κάτω από το όριο για τα νιτρικά.

Όσο για την τρίτη λύση, αυτή αφορά στα φίλτρα νερού. Έτσι θα βγουν τα νιτρικά αλλά μιλάμε για 500 χιλιάδες ευρώ για τα φίλτρα, μια μεγάλη επένδυση με εγκαταστάσεις που κοστίζουν έτσι και αλλιώς. Οπότε ζητήσαμε από την Περιφέρεια και το υπ. Εσωτερικών να έρθει χρηματοδότηση από το κράτος για τις έκτακτες ανάγκες και επίσης ζητήσαμε βοήθεια για τα φίλτρα γενικά.

Βέβαια η οριστική λύση θα είναι η υδροδότηση από τις Πηγές Κεφαλαρίου. Τρέχουμε και αυτό τον φάκελο και μέσα στο μήνα θα καταθέσουμε και την μελέτη ηλεκτρονικά για να ελεγχθεί από το υπ. Περιβάλλοντος ενώ στο ίδιο υπουργείο η μελέτη θα πάει προσωπικά από το Δήμαρχο».

ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Επίσης και το υπ. Εσωτερικών θα πάρει την μελέτη για χρηματοδότηση του έργου κατά 50% μια και το υπόλοιπο 50% θα το δώσει η εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ οπότε τρέχουμε όλα παράλληλα για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στο εν λόγω πρόβλημα.

Λύσαμε και το μεγάλο πρόβλημα που ήταν η έλλειψη νερού μια και εδώ και 12 χρόνια δεν είχαν οι άνθρωποι νερό στους Φιλίππους για πολλές ώρες ημερησίως οπότε και αυτό το θέμα θα το λύσουμε».

Τέλος ο ίδιος έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει παρέμβαση και στην συνοικία της Παναγίας. “Μια και στην Παναγία έγινε ήδη μεγάλο έργο με αντικατάσταση του παλιού δικτύου σε ποσοστό 95%. Έμεινε ένα 5% παλαιό δίκτυο και αυτό άλλωστε συμβαίνει και στην υπόλοιπη πόλη. Άλλωστε στο μεγάλο έργο των 14 εκ ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης της πόλης της Καβάλας έχουν μπει και αυτά τα τμήματα.

Μέσα στον Σεπτέμβριο περιμένουμε να έχουμε και την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υπογράψουμε σύμβαση με τον εργολάβο και ξεκινάμε άμεσα με Νεάπολη και Παναγία και μετά πάμε Άγιο Λουκά, Αγία Παρασκευή και Περιγιάλι” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΕνίσχυση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό
Επόμενο άρθροΣτην Καβάλα, η προσεχής 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, στα μέσα Οκτωβρίου