Μέσα στην Άνοιξη αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως είναι μία από τις προτεραιότητα της θητείας του.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έθεσα ως προμετωπίδα τη δρομολόγηση της περάτωσης του Αμφιθεάτρου που για μένα είναι ένας εμβληματικός χώρος. Είναι επιτακτική ανάγκη για την Καβάλα να έχει έναν χώρο πολιτιστικής και όχι μόνο έκφρασης. Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Περιφέρειάς μας και δεν είναι αποδεκτό να μην έχουμε έναν αξιοπρεπή και όμορφο χώρο, μέσω του οποίου μπορούμε να διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις μας και να εκφραζόμαστε πολιτιστικά και όχι μόνο.

Για το συγκεκριμένο έργο έχουν δεσμευτεί από την προηγούμενη χρονιά 500 χιλιάδες ευρώ για την ανακαίνισή του. Έδωσα οδηγίες στις υπαλλήλους που ασχολούνται με τα τεύχη δημοπράτησης, να ασχοληθούν μόνο με αυτό προκειμένου να τρέξουν κι άλλες διαδικασίες και να έχουμε έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα της διαδικασίας».

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Πρόσθεσε ότι «μιλώντας με τις υπηρεσίες μας, φαίνεται ότι ο προϋπολογισμός θα είναι μεγαλύτερος από τις 500 χιλιάδες που έχουν δεσμευτεί και θα ξεπεράσει αρκετά το 1 εκατομμύριο. Ωστόσο, μιλώντας και με τον Περιφερειάρχη μας, θα βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί το έργο όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την εξέλιξη του έργου που θεωρώ εμβληματικό και αποτελεί για μένα επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει η Καβάλα ένα ανακαινισμένο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο αμφιθέατρο που θα κοσμεί το κέντρο της πόλης. Ελπίζω να καταφέρω να αφήσω το αποτύπωμά μου με τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου έργου. Σύντομα θα υπάρξουν νεότερα για την πορεία του έργου.

Στόχος μου είναι να γίνει η δημοπράτηση πριν το καλοκαίρι. Αν βάλουμε όλοι πλάτη θα το καταφέρουμε. Ένας δρόμος χιλιομέτρων ξεκινάει με το πρώτο βήμα κι αυτό πρέπει κάποια στιγμή να γίνει για να συνεχίσουμε με τα επόμενα».

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Επόμενο άρθροΚαμία βελτίωση στα δρομολόγια Καβάλας – Θάσου