Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας δυσκολεύουν στην καθημερινή μας ζωή. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν και πράγματα που μας κάνουν να χαιρόμαστε και να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Στη Δομή Φιλοξενίας Ασημακοπούλου στην Καβάλα φιλοξενούνται περίπου 1000 πρόσφυγες, από Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία και Ιράν, με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη του Διοικητή της κ. Δημήτρη Ρέμμου υλοποιείτε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα, δημιουργίας λαχανόκηπων από τους πρόσφυγες και Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων για τις ανάγκες σε σπόρους της δομής αλλά και άλλων δομών στην Ελλάδα και της πόλης της Καβάλας.

Το Πελίτι από το 2016 έχει υποστηρίξει αρκετές προσπάθειες στην Ελλάδα για δημιουργία λαχανόκηπων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Στους λαχανόκηπους καλλιεργούνται, μαρούλια, σπανάκι, ραπανάκια, κρεμμύδια, μπάμιες, κόλιανδρος κ.α.

Οι πρόσφυγες ανακυκλώνουν και επανχρησιμοποιούν υλικά. Για να προημίσουν τις μπάμιες τις σκεπάζουν με πλαστικά ποτήρια μιας χρίσης που θα πήγαιναν στα σκουπίδια.

Έκτος από τα λαχανικά έχουν ξεκινήσει να κάνουν και έναν ανθόκηπο με τριανταφυλλιές.

Αν έχετε φυτά, λαχανικά, βότανα, λουλούδια, κ.α που σας περισσεύουν ή εργαλεία κηπουρικής θα πιάσουν τόπο στη δομή.

Το εντυπωσιακό με αυτούς τους λαχανόκηπους είναι το μεράκι των ανθρώπων.

Πηγή:www.peliti.gr

Προηγούμενο άρθροΑιφνιδιαστικό το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη», Φιλήμωνα Ξουλόγη
Επόμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Να επανεξεταστεί άμεσα η πρόταση της Μεραρχίας για μεταφορά της θέσης του «Πεδίου Βολής» στην Αλεξανδρούπολη