Το 70% των οικοδομικών αδειών είναι σε εκκρεμότητα στην Θάσο όπως  δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης  Παρασχούδης.

Σύμφωνα  με τον ίδιο «Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Απλά επειδή ο αριθμός των αδειών που εκδίδονται σε σχέση με αυτών που υποβάλλονται, είναι πολύ μικρός, για αυτό και έχουμε μεγάλο θέμα!

Έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές αιτήσεις για  άδειες αυτή την στιγμή στο γραφείο της Πολεοδομίας Καβάλας. Οι Δήμοι με τις περισσότερες αιτήσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών, είναι η ο Δήμος Θάσου και ο Δήμος Παγγαίου μια και εκεί υπάρχει ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις.

Ο νόμος έχει αλλάξει, μπορούν οι άδειες να δοθούν σε άλλα πολεοδομικά γραφεία που δεν έχουν και τόση δουλειά, έτσι ώστε να επιμερισθεί ο όγκος δουλειάς. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα, και αναμένουμε.

Μέχρι τώρα 2 χρόνια περίμενε κάποιος για να λάβει την πολυπόθητη οικοδομική άδεια ώστε να κάνει την όποια τουριστική του επένδυση στην Θάσο. Τώρα ίσως και να πάμε σε περισσότερο χρόνο αναμονή. Και δεν μιλάμε μόνο για επενδύσεις μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και για επενδύσεις μικρής κλίμακας.

Μικρές, μεγάλες επενδύσεις περιμένουν στην σειρά. Είναι φοβερό. Το να ξεπεράσουμε εμπόδια στις επενδύσεις για να έρθει η ανάπτυξη είναι μέγα θέμα. Παρότι το κράτος έχει υποσχεθεί πολλά δεν έγιναν και τόσο πολλά.

Μεγάλες εταιρείες που προχώρησαν με την μέθοδο του fast track είναι οι μόνες που είδαν μια επιτάχυνση των διαδικασιών!».

Και αυτό γιατί μεγάλες επενδύσεις τουρισμού παίρνουν άδεια απευθείας από τα γραφεία του ΕΟΤ.

ΕΚΡΗΞΗ

Στο ερώτημα αν υπάρχουν στοιχεία για άνοδο του κύματος αφίξεων Ρώσων τουριστών  στην Θάσο το φετινό Καλοκαίρι ο ίδιος απαντά ότι  «Αναμένουμε να έχουμε κάτι δυνατό. Αλλά όχι τρομερό. Πτήσεις είχαμε και πέρσι αλλά οι περισσότεροι πήγαιναν Τουρκία. Φέτος μέσω προκρατήσεων βλέπουμε άφιξη Ρώσων. Είθε αυτό να σταθεί και να έχουμε και αύξηση από άλλες χώρες προκειμένου να ισοφαρίσουμε το έλλειμμα που θα μας έρθει από την μείωση της κίνησης από Γερμανία και Αγγλία – εν προκειμένω λόγω ανασφάλειας και Brexit. Στη Γερμανία τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις. Δεν είναι τόσο πολλές οι κρατήσεις όσο ήταν πριν από δύο χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΟ ΠΑΟΚ Καβάλας έκοψε τη βασιλόπιτα του
Επόμενο άρθροΕπιχειρηματικές συναντήσεις στη Σαμψούντα από το Επιμελητήριο Καβάλας