Οι καθηγητές του Γυμνασίου Λιμένα Θάσου με υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την επιδημιολογική κατάσταση στο νησί λόγω του κορονοϊού, και της μεγάλης διασποράς της νόσου στα σχολεία της Θάσου.

Ως υπεύθυνοι πολίτες αντιλαμβανόμαστε ότι το βασικό επιχείρημα «τα σχολεία δεν μεταδίδουν», δεν ισχύει, αφού στη Θάσο τα σχολεία έχουν γίνει κέντρα διασποράς του ιού που μεταπηδά πια και στις οικογένειες των μαθητών. Την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση διασποράς του ιού ανάμεσα σε μαθητές, έχει επισημάνει με δημόσιες δηλώσεις του και ο νομίατρος Καβάλας.

Ως μέλη της τοπικής κοινωνίας ξέρουμε καλά ότι κατά τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και υπάρχει έντονος συγχρωτισμός.
Παρόμοια, η κατάσταση στα σχολεία επ’ ουδενί δεν ανταποκρίνεται στο τρίπτυχο πρόληψης «αποστάσεις – μάσκες – σχολαστική καθαριότητα» ιδιαίτερα στην 1η πτυχή του.
Παράλληλα δεν υπάρχει καμμιά μέριμνα για τον έγκαιρο εμβολιασμό του εκπαιδευτικού δυναμικού που θα θωρακίσει όλους εμάς που καθημερινά μετακινούμαστε από τάξη σε τάξη αλλά και από σχολείο σε σχολείο σε όλα τα σχολεία του νησιού, εκτιθέμενοι σε μεγάλο κίνδυνο.

Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας δίνουμε ευσυνείδητα την μάχη μας μαζί με τους μαθητές μας είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως ώστε οι συνέπειες αυτής της ανωμαλίας στη σχολική ζωή να είναι οι ελάχιστες δυνατές.
Έτσι και τώρα, θα είμαστε στις θέσεις μας συνεπείς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αλλά και με αυξημένη παιδαγωγική ευαισθησία, που άλλωστε πάντα διακρίνει τον Έλληνα εκπαιδευτικό.

Αντιλαμβανόμαστε όμως και κατανοούμε και την αγωνία των γονέων για την υγεία τόσο των παιδιών τους όσο και των οικογενειών τους και καλούμε, μετά λόγου γνώσεως, τους υπευθύνους να εστιάσουν στην ουσία του προβλήματος στο νησί σήμερα, ώστε να μην ζήσουμε τραγικές καταστάσεις στον κοινωνικό ιστό.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβαλας στην Ιχθυόσκαλα- Θα γίνουν rapid test στους εργαζομένους
Επόμενο άρθροLockdown: Σκέψεις να ανοίξει με νέους όρους η αγορά – Ψώνια με κωδικό 7 σε νέο πενταψήφιο αντί του 13033 και διορία 2-3 ωρών