ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ FAX:2510835311 ΤΗΛ.:2513501772
ΚΑΒΑΛΑ:7-4-21
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο πλανήτης τιμάει σήμερα 7 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σε συνθήκες πανδημίας και μάλιστα τρίτου σφοδρού κύματος.

Μία πρωτόγνωρη εδώ και 100 χρόνια υγειονομική κρίση, για την οποία θυμόμαστε πολύ καλά πότε εισήλθαμε, δεν γνωρίζουμε ωστόσο ούτε μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια, πότε θα απελευθερωθούμε.

Μία κρίση δημόσιας υγείας, η οποία άλλαξε τον κόσμο μας, τις οικονομίες, τις επιχειρήσεις, τις εργασιακές συνθήκες και τις κοινωνικές συμπεριφορές.

Μία πανδημία, η οποία επέβαλλε τους δικούς της όρους και κανόνες, δυστυχώς ενίσχυσε τις ανισότητες και εδραίωσε για τα καλά την πεποίθηση, ότι τελικά η υγεία αποτελεί αναμφισβήτητα το ύψιστο αγαθό,ταυτόχρονα ανέδειξε την αξία και την συμβολή του ΕΣΥ και των λειτουργών του! Μόνο εάν υπάρχει υγεία υπάρχει και οικονομία, και θέσεις εργασίας και επενδύσεις και επιχειρήσεις. Μόνο εάν υπάρχει καλή υγεία, ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει απρόσκοπτα, να δημιουργεί, να απολαμβάνει το δώρο της ζωής και να προσφέρει κοινωνικά.

Το ΕΣΥ,η επιτομή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος με την ίση πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του,έστω και αν τα τελευταία χρόνια συκοφαντήθηκε,απαξιώθηκε,λοιδορήθηκε,εγκαταλείφθηκε, τελικά αποτέλεσε μονόδρομο στα θύματα της πανδημίας στην πρόληψη,στην θεραπεία,στην έγκαιρη διάγνωση!

Καλούμαστε τώρα, να δείξουμε πρώτοι τον δρόμο της διεξόδου από την λαίλαπα, να χτίσουμε ανοσία με τον εμβολιασμό του πληθυσμού,να βγούμε νικητές και από αυτή την μάχη!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στις πληγείσες περιοχές Πλατανοτόπου, Ποδοχωρίου, Οφρυνίου
Επόμενο άρθροRapid test αύριο Πέμπτη στον Ακροπόταμο.