Αναστέλλονται μέχρι το Σεπτέμβριο όλες οι πολιτιστικές δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων που στεγάζονται στον Πυθαγόρα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε πως ήταν μία ενδεδειγμένη ενέργεια λόγω πανδημίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σε ό,τι αφορά τους πολιτιστικούς συλλόγους που στεγάζονται στον Πυθαγόρα, η Διαχειριστική Επιτροπή είχε πάρει μια απόφαση να σταματήσουν οι δράσεις μέχρι τις 15 Ιουνίου. Συζητώντας και με τους προέδρους των συλλόγων πήραμε μια νέα απόφαση, να ξεκινήσουν τα μαθήματα το Σεπτέμβριο. Συνεπώς αναστέλλουμε κάθε λειτουργία του Πυθαγόρα μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όλα αυτά περιμένοντας να δούμε τι θα γίνει με την πανδημία, τι υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύουν τότε και με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε τα μαθήματα έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Και οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων που στεγάζονται στον Πυθαγόρα συμφώνησαν σ’ αυτό. Οι άλλοι σύλλογοι αποφασίζουν από μόνοι τους, σύμφωνα πάντα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είμαστε σε αναμονή και αν όλα πάνε καλά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.

Ούτως ή άλλως αυτήν την περίοδο τα μαθήματα θα σταματούσαν. Περιμένουμε να δούμε πόσοι θα εμβολιαστούν από τα μέλη των συλλόγων. Το σωστό θα είναι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσοι συμμετέχουν σ’ αυτές τις δράσεις. Θα δούμε πώς θα το κάνουμε, πάντοτε προς καλύτερο».

ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Αλλάζοντας θέμα, είπε ότι «από αύριο (σ.σ. σήμερα) ξεκινούν οι δωρεάν στειρώσεις σε αδέσποτους σκύλους και γάτες. Είναι μια συνεργασία του Αισώπου, του Δήμου Καβάλας και της εθελοντικής ομάδας για τις στειρώσεις. Ευχαριστούμε πολύ την κα Ελισάβετ Χριστοφόρου που μας παραχωρεί το ιατρείο της, που βρίσκεται δίπλα στο 6ο Λύκειο. Εκεί, από την Τρίτη μέχρι και την Κυριακή θα γίνονται στειρώσεις, με προτεραιότητα στους σκύλους αλλά και σε γάτες, με την προϋπόθεση ότι αυτά είναι αδέσποτα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κτηνίατρο κ. Στάθη Συμεωνίδη που μας έδωσε 100 τεστ λεϊσμάνιας που θα γίνονται ταυτόχρονα σε σκύλους. Αυτό το είχαμε κάνει πριν ένα χρόνο περίπου με πολύ καλά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι θα μπορούν να στειρώνονται καθημερινά έως και 25-30 γάτες και σκύλοι. Θέλουμε έτσι να στειρώσουμε τα αδέσποτα και να περιορίσουμε τον αριθμό των γεννήσεων».

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Δημήτρης Σκαρλάτος
Επόμενο άρθροΠερίπου 13 χιλιάδες τουρίστες πέρασαν στη Θάσο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος