Λαμπαδή-1-778x580

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα περάσει από την Καβάλα η φλόγα της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Η υποδοχή της φλόγας θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από τον Διοικητή του κ. Καρασαββόγλου στις 8 το βράδυ και αφού θα διασχίσει την παραλιακή οδό θα καταλήξει στο Πευκοδάσος της συνοικίας των Πεντακοσίων στις 9 το βράδυ περίπου όπου θα γίνει η τελετή αφής της φλόγας παρουσία αιμοδοτών και λοιπών φορέων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη», κ. Παπαζωγράφος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε πως η Λαμπαδηδρομία εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια των αιμοδοτικών συλλόγων για την επαγρύπνηση της κοινωνικής ευαισθησίας των πολιτών στο θέμα της αιμοδοσίας. Είναι η 4η φορά που η Καβάλα υποδέχεται την Λαμπαδηδρομία που φέτος ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου από την Πάτρα και θα καταλήξει στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Στην ομάδα των Λαμπαδηδρόμων από πλευράς Καβάλας θα συμμετάσχουν 40 άτομα μεταξύ αυτών και 5 πρόσφυγες από το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.
Από πλευράς του ο κ. Καρασαββόγλου δήλωσε ότι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια γιατί είναι πράξη αλληλεγγύης καθώς συμμετέχουν και πρόσφυγες κάτι που δείχνει και την αλληλεγγύη των Καβαλιωτών προς αυτούς.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το τουριστικό λογότυπο Καβάλας
Επόμενο άρθρο«Via Egnatia» στην παραλία της Καβάλας σήμερα