«Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό είναι ξεκάθαρα το «διαβατήριο» για ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός.

Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη (1/6), με στόχο να διευκολυνθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιέχει πληροφορίες για την κατάσταση του κατόχου του όσον αφορά τον εμβολιασμό, το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων ελέγχων (rapid – PCR) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό. Επίσης θα έχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή, για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες.

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ

«Είναι κάτι που το περιμέναμε έναν ολόκληρο χρόνο. Όλοι το θέλαμε. Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα βοηθήσει στην αύξηση της τουριστικής ροής. Πλέον θα ξέρουμε ποιον βάζουμε στη χώρα μας και φυσικά στην περιοχή μας. Είχαμε ακούσει στη διάρκεια της περσινής τουριστικής περιόδου για περιστατικά που αφορούσαν παραποιημένα έγγραφα κάποιων ταξιδιωτών. Με το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό εξασφαλίζουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό το ποιος είναι αυτός που έρχεται στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Όσον αφορά στα της τουριστικής κίνησης, ειδικά για το νησί της Θάσου, ο κ. Μαρκιανός χαρακτηρίζει κομβικής σημασίας την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων και καταλυμάτων βρέθηκαν ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο στη Θάσο, ξεκινώντας τις προετοιμασίες των χώρων τους κι όπως δείχνουν τα πράγματα σχεδόν όλα θα έχουν ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Ήδη στο νησί φάνηκαν και κάποιοι πρώτοι τουρίστες, κυρίως από τη Ρουμανία, αλλά και λίγοι από την Πολωνία που διαμένουν όμως σε ξενοδοχεία. Ωστόσο, όπως σημειώνει με έμφαση ο Γ. Μαρκιανός δεν φαίνεται να συνεχίζεται η ροή τουλάχιστον μέχρι και λίγο πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε και αρχίζουν ξανά οι κρατήσεις.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Αναφορικά με το αν μπορεί να καταστεί εφικτός ο στόχος του να «πιάσουμε» τη φετινή τουριστική περίοδο το 50% της αντίστοιχης του 2019, ο κ. Μαρκιανός, εμφανίζεται αισιόδοξος και δηλώνει σχετικά ότι «Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό φυσικά υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξουν απρόοπτα και πισωγυρίσματα. Με την εικόνα που έχουμε τώρα, νομίζω ότι ο συγκεκριμένος στόχος είναι εφικτός». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου διαθέτουν πάνω από το 85% των κλινών των ενοικιαζομένων δωματίων στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι περί τις 1.100 και αυξάνουν συνεχώς, όπως αναφέρει ο κ. Μαρκιανός.

ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ

Όσον αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους καλύτερους της τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτίμησε ότι και φέτος μπορεί να αποδειχθεί για άλλη μια φορά σταθερός μήνας, εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, τόσο στη χώρα μας, όσο και στις χώρες των Βαλκανίων. Παράλληλα, αναφορικά με το ποιοι θα είναι οι τουρίστες που θα «κυριαρχήσουν» φέτος ειδικά στο νησί της Θάσου, ο κ. Μαρκιανός είπε ότι οι επισκέπτες από τη Ρουμανία θα είναι και πάλι οι περισσότεροι, ενώ πολλοί θα είναι και οι Έλληνες που θα βρεθούν στο νησί χρησιμοποιώντας κατά κόρον τα voucher του τουρισμού.

Προηγούμενο άρθροΣτο Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Ηρακλίτσας η Αγάπη Τσαπανάκη
Επόμενο άρθροΠετυχημένη η γεώτρηση της ΔΕΥΑΚ στις Κορυφές, συνεχίζεται η προσπάθεια στους Φιλίππους