Στη συνέχεια του προγραμματισμού του θα προχωρήσει στο 2022 η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουριάδη προτεραιότητα θα δοθεί στα ενεργειακά ζητήματα και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το πλάνο για τη νέα χρονιά είναι η συνέχεια του προηγούμενου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την αρχή. Είναι τα ενεργειακά που βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο. Τελειώνουμε με την ενεργειακή κοινότητα για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε φθηνό ρεύμα για τον Δήμο Καβάλας. Είναι οι λάμπες led που έχει τελειώσει η καταγραφή, γίνεται η οικονομοτεχνική μελέτη για να δούμε τι συμφέρει, δηλαδή να πάρουμε δάνειο ή να δοθεί σε κάποιον ιδιώτη η κατασκευή του. Το πιο πιθανό, αυτό που συμφέρει, είναι να το φτιάξει ο Δήμος Καβάλας μόνος του.

Είναι οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολείων, οι μελέτες των οποίων βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο για να μπουν στο ΕΣΠΑ. Είναι τα έργα της ΔΕΥΑΚ, όπως ο εκσυγχρονισμός των βιολογικών σταθμών, στην Άσπρη Άμμο και το Δάτο. Επίσης, είναι η ολοκλήρωση κάποιον έργων ύδρευσης στις κοινότητες, όπως είναι στις Κρηνίδες, το Πολύστυλο και το Δάτο.

Επίσης είναι οι μελέτες που γίνονται για να είμαστε έτοιμοι για το καινούργιο ΕΣΠΑ στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Είναι παρεμβάσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν στο ανατολικό κομμάτι της πόλης. Είναι η οδοποιία που πρέπει να γίνει στο Περιγιάλι, το κλειστό γυμναστήριο που έχει δημοπρατηθεί, σε λίγο θα ανοιχτούν οι προσφορές, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να μπει στο ΕΣΠΑ. Και φυσικά, οι αναπλάσεις στο λιμανάκι των Σφαγείων.

Είναι η αξιοποίηση της περιουσίας, όπως το παλιό Νοσοκομείο. Έχει τελειώσει το ιδιοκτησιακό, γίνεται η στατική μελέτη του κτηρίου για να δούμε αν αντέχει ή όχι ώστε αυτός που θα το πάρει για να επενδύσει, να ξέρει τι τον περιμένει. Είναι ο Διόνυσος, είναι τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας που έχουμε στόχο να μαζέψουμε τις οφειλές που είναι κοντά στα 6 εκατομμύρια. Ένα ικανοποιητικό ποσό θα ήταν καλό να εισπραχθεί μέσα στο 2022».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει κι ο κοινωνικός τομέας. Είναι ευκαιρία με το καινούργιο ΕΣΠΑ να μπορέσουν να ενταχθούν οι κοινωνικές δομές. Βλέπουμε την κατασκευή ενός νέου νηπιαγωγείου για άτομα με αναπηρία, είναι το Μουσικό Γυμνάσιο που γίνεται η μελέτη, είναι τα ειδικά γυμνάσια και πολλά ακόμη. Έχουμε βάλει έναν στόχο από την αρχή ώστε μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας να έχει προχωρήσει ένα μεγάλο μέρος. Δεν θα μπορέσουν να γίνουν όλα, λόγω των χρόνων και των διαδικασιών για τις μελέτες. Το θέμα είναι να ενταχθούν, να υπάρχουν μελέτες κι όλα τα άλλα είναι πιο εύκολα».

Προηγούμενο άρθροΧρονιά ανάκαμψης για την κρουαζιέρα- Πάνω από 30 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας
Επόμενο άρθροΑνέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης