Ολοένα και περισσότερο πλησιάζει τη Γη, χωρίς να αποτελεί κίνδυνο, ένας νέος κομήτης, ο C/2020 F3 (NEOWISE), ο οποίος προέρχεται από τα πιο μακρινά μέρη του ηλιακού συστήματός μας, με το κοντινότερο πέρασμά του από τον πλανήτη μας να αναμένεται στις 22 Ιουλίου.

Ο νέος κομήτης έγινε ορατός και από την Καβάλα. Οι λήψεις των φωτογραφιών, οι οποίες εντυπωσιάζουν, έγιναν από τον Καβαλιώτη, εικονολήπτη και φωτογράφο, Κωνσταντίνο Πατσουλίδη τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου , με φόντο τα Τενάγη των Φιλίππων και το βουνό των Κρηνίδων.

Η διάμετρός του είναι πέντε χιλιόμετρα και μόλις πέρασε στο κοντινότερο σημείο από τον ήλιο (περιήλιο) αυξήθηκε εντυπωσιακά η φωτεινότητά του, λόγω ανάφλεξης των εξωτερικών στρωμάτων του.

Έτσι δημιουργήθηκε μια μεγάλη ουρά που τον κατέστησε ορατό από τη γη κατά το πέρασμά του σε απόσταση ως και 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος ορατός κομήτης με γυμνό μάτι εδώ και 23 χρόνια στο βόρειο ημισφαίριο.

Ο συγκεκριμένος κομήτης υπολογίζεται πως θα περάσει ξανά από τη γη μετά από 6.800 χρόνια, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

 

ΚΛ

 

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Βελτιώθηκε η επιβίωση των ασθενών στην εντατική
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Κ. Αντωνιάδη με τον διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής