Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ξεκαθαρίζει τι ακριβώς ισχύει για το νησί της Θάσου, όσον αφορά τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών από και προς το νησί.

Ο κ. Λαζαρίδης προχώρησε σε αυτήν την ανάρτηση, καθώς από χθες το απόγευμα έγινε δέκτης παραπόνων και προβληματισμών διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, σύμφωνα με τις οποίες το Λιμεναρχείο τους απαγόρευε την είσοδο και την έξοδο από το νησί.

Παράλληλα, με τον κ. Λαζαρίδη επικοινώνησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λ. Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μ. Δέμπας, μεταφέροντάς του και αυτοί τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών.

Άμεσα ο κ. Λαζαρίδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκη και τη γενική γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάννα Καλογήρου. Ταυτόχρονα, με την κυρία Καλογήρου επικοινώνησαν και οι κ. Αντωνιάδης, Κυριακίδης και Δέμπας, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις προς τον Λιμενάρχη Καβάλας και έτσι πλέον το νησί της Θάσου δεν είναι απομονωμένο.

Η ανάρτηση του κ. Λαζαρίδη έχει ως εξής:

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ναυτιλίας και Υγείας κ. Γ. Πλακιωτάκη και Β. Κικίλια, προβλέπεται ο προσωρινός περιορισμός των μετακινήσεων επιβατών, εκτός των μονίμων κατοίκων των νησιών.

Οι εμπορευματικές μεταφορές, η μετακίνηση προς τα νησιά των φορτηγών οχημάτων και των οδηγών τους, επιτρέπονται κανονικά, με την σχετική έγκριση επιβίβασης να παρέχεται από τις Λιμενικές Αρχές.

Σε κανένα σημείο της Κ.Υ.Α. δεν αναφέρεται απαγόρευση στις προμήθειες και την διακίνηση αγαθών από και προς τα νησιά.

Αντίθετα, υπογραμμίζεται συγκεκριμένα: “Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει κάθε άλλη περίπτωση, ιδίως εκείνων που αφορά σε παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, υγείας και κοινής ωφέλειας”.

Αυτό ισχύει προφανώς και για τη Θάσο και καλώ όλους τους αρμοδίους να τηρήσουν απαρέγκλιτα το νόμο.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία και τις άμεσες διευκρινήσεις, τους: Γ. Πλακιωτάκη, Χρ. Καλογήρου, Κ. Αντωνιάδη, Λ. Κυριακίδη και Μ. Δέμπα.

Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τα πάντα γίνονται ευκολότερα!»

Προηγούμενο άρθροΈβρος: Άγρια επεισόδια με χημικά στις Καστανιές! Απροσπέλαστα τα σύνορα
Επόμενο άρθροΚατεβάστε και από το nownews.gr τα δύο έντυπα μετακινήσεις εργαζομένων και πολιτών