Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ (2019-1-EL01-ΚΑ201-062913), που χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ με διάρκεια δύο (2) ετών (2019-2021). Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη σχολικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Singing and Making Melody in your Heart”.

Το Πρόγραμμα είναι Καλλιτεχνικού και Μουσικολογικού χαρακτήρα. Οι βασικές δράσεις του είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (ζωγραφικής και γλυπτικής), συναυλίες, επιμορφωτικά προγράμματα, διαλέξεις προς καθηγητές, μαθητές και το ευρύτερο κοινό, εστιασμένες όχι μόνο στη Μουσική Τέχνη, αλλά γενικότερα στην Ιστορία, τη Φιλοσοφία, τη Θρησκευτική Παράδοση κ.λπ. Συνεπώς πρόκειται για ένα Πρόγραμμα με βασικό άξονα τη Μουσική και ευρύτερα την τέχνη το οποίο αποτελεί καινοτόμο δράση και πρόσθετα συναποτελεί την καλύτερη και απλούστερη διεθνή γλώσσα.

Η τρίτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας από τις 22 έως τις 26 Νοεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο Θεματικός τίτλος της δραστηριότητας ήταν: ΑΓΓΕΛΟΙ – ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ – ΚΥΡΗΚΕΣ. Ο χαρακτήρας των δράσεων ήταν καθαρά εκπαιδευτικός – κι όχι αυστηρά καλλιτεχνικός – ως προς τον τρόπο και τη διαδικασία της αναζήτησης και της συγκέντρωσης στοιχείων για τη δημιουργία, κατασκευή ενός εικαστικού (κι όχι μόνο) έργου. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με τον κ. Ηλία Κότσιρα (ζωγράφο) και μοιράστηκαν μεταξύ τους σκέψεις και συναισθήματα, δημιούργησαν και αποτύπωσαν μορφές αγγέλων και στη συνέχεια παρουσίασαν τα έργα τους,.

Τέλος, δόθηκαν κατευθύνσεις και διευκρινίσεις για την οργάνωση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2022 στην Ιταλία με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τις ρίζες του πολιτισμού της Ευρώπης διαμέσου της Μουσικής Τέχνης».

Προηγούμενο άρθροΠαραδόθηκαν στο Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι Καφεζυθοπώλες της Καβάλας από τη δράση Pink Ribbon
Επόμενο άρθροΔιενέργεια δωρεάν Rapid Test στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας