Μετά απο την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Καβάλας υπό την αιγίδα της δημάρχου κ. Δήμητρα Τσανάκα και την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Γκράνα αλλά και του βουλευτή κ. Εμμανουηλίδη, αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι 750 πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο Κολυμβητήριο, στο Εκθεσιακό Κέντρο Καρβάλης. Η απόφαση αυτή είναι προϊόν του αδιεξόδου που προέκυψε το μεσημέρι όταν 300 περίπου πρόσφυγες ατάκτως εγκατέλειψαν τον χώρο όπου περίμεναν έξω από το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να μεταφερθούν προσωρινά σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στα διόδια Μουσθένης.

  Η Δήμαρχος Καβάλας σε δηλώσεις που έκανε στο εκθεσιακό κέντρο ευχαριστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας για την βοήθεια που προσφέρει με την κινησή του να ανοίξει το εκθεσιακό κεντρο για να μείνουν οι προσφυγες-μετανάστες.

 
 Η εικόνα που παρουσιάστηκε στο κέντρο της πόλης ήταν αποκαρδιωτική μ ε τους Αστυνομικούς και τους Λιμενικούς να προσπαθούν να συγκεντρώσουν τους πρόσφυγες που επεδίωκαν να φτάσουν στο Σταθμαρχείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να ταξιδεύσουν για την Θεσσαλονίκη. Χάρη στην ψυχραιμία των αρχών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν τελικά στο Εκθεσιακό Κέντρο Καρβάλης που διαθέτει αυτόνομη θέρμανση και ικανοποιητικό αριθμό τουαλετών.

Προηγούμενο άρθροΑυριο η 11η αλφαβητοπαρέλαση στη Καβάλα στις 12:00
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας για το προσφυγικό