Ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει στην ανάπλαση της οδού Αβέρωφ στο τμήμα της Πλατείας Καπνεργάτη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη ξεπεράστηκε το πρόβλημα μίας ανώνυμης καταγγελίας και πλέον οι διαδικασίες θα προχωρήσουν για την υλοποίηση του έργου με την αλλαγή του Σχεδίου πόλης για να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι «το έργο σχεδιαστεί από την εποχή του κ. Σιμιτσή όταν ήταν δήμαρχος κι εγώ αντιδήμαρχος. Τότε τηρήσαμε αυτά που προέβλεπε αλλά υπήρχε μία εγκύκλιος του υπουργείου Συγκοινωνιών που έλεγε ότι όταν υπάρχουν δρόμοι και γίνεται πεζοδρόμηση, πρέπει να προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης, ενώ ό,τι ίσχυε μέχρι τότε ήταν με έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Σε μία σύγκρουση συμφερόντων, πιθανώς εργολάβων, έγινε καταγγελία ότι δεν τηρήθηκαν τα νόμιμα και δεν προβλεπόταν από το σχέδιο πόλης. Έτσι ξεκίνησε επί της εποχής της κ. Δρακονάκη, χάθηκε δηλαδή πολύς χρόνος –πέρασαν 5 χρόνια- για να γίνει η αλλαγή του Σχεδίου Πόλης. Υπήρχαν προβλήματα σ’ αυτήν την αλλαγή που είχαν στείλει στο υπουργείο, το αναθέσαμε σε Καβαλιώτη δικηγόρο στην Αθήνα και είχαμε υποστεί επικρίσεις για την επιλογή μας, ξεμπλοκάρισε η αλλαγή στο σχέδιο πόλης. Είχε φτάσει μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε όμως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης κι έπρεπε ξανά να αρχίσουμε από την αρχή.

Αυτά τέλειωσαν, η πρόεδρος Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου υπέγραψε και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται για να δημοσιευθεί το ΦΕΚ. Στην πραγματικότητα έχει τελειώσει. Εμείς κάναμε την προεργασία που πρέπει με τους εργολάβους και τα γραφειοκρατικά, ώστε να ξεκινήσουμε αρχές Σεπτεμβρίου το έργο.

Είναι ένα μεγάλο έργο που ενοποιεί τους πεζόδρομους με τον Δημοτικό Κήπο και αποκτά μία άλλη μορφή το κέντρο της πόλης. Οπότε η διέλευση των αυτοκινήτων που θα κατεβαίνουν θα γίνεται μέσω της Δαμιανού- Κύπρου κλπ και μετά βγαίνουν κάτω».

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Πρόσθεσε ότι «θα πουν κάποιοι πως το κέντρο είναι δύσκολο στο παρκάρισμα κι εμείς κάνουμε πεζοδρομήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αν θέλουμε να λύσουμε το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης, πρέπει να παρθούν μέτρα. Κι ένα από αυτά τα μέτρα είναι αυτό. Πρέπει να χρησιμοποιούμε και τις αστικές συγκοινωνίες που μπορεί να γίνει και πιο πυκνή ανάλογα με τις ανάγκες μας».

Προηγούμενο άρθρο«Με τις συνθήκες που επικρατούσαν, ξέραμε ότι θα κλείσει ξανά η Νυμφαία», δήλωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης
Επόμενο άρθροΑ. Δημοσχάκης: Αυξάνονται οι εισακτέοι στο ΔΠΘ – Στον Έβρο σήμερα ο Α. Συρίγος