Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με πληθώρα θεμάτων. Ο πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης χαρακτήρισε τα θέματα τυπικά σε μία συνεδρίαση μεικτή.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε αρκετό καιρό να συνεδριάσουμε. Η συνεδρίαση είναι τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα με τον ίδιο τρόπο, μια μικτή συνεδρίαση δια ζώσης με τον περιορισμό των 19 ατόμων και εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη. Έχουμε πολλά θέματα και θα ξεχωρίσω το πρώτο που έχει να κάνει με την ενημέρωση του Σώματος για τον ετήσιο απολογισμό της ΔΙΑΑΜΑΘ για το 2021 και τον προγραμματισμό για το 2022. Είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα, πάντα η ΔΙΑΑΜΑΘ μας ενδιαφέρει διότι έχει να κάνει με τα απόβλητά μας, με τη λειτουργία του Δήμου Καβάλας και έχει σημαντικό κόστος για όλους μας.

Τα υπόλοιπα είναι κάποια τυπικά, κάποια τεχνικά θέματα, κάποια που πάντα με τη νέα χρονιά πρέπει να παρθούν καινούργιες αποφάσεις. Για παράδειγμα έχουμε ένα θέμα για τον κανονισμό τελών χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών κλπ, που κάθε χρόνο πρέπει να παίρνουμε μία καινούργια απόφαση.

Στο τέλος έχουμε την αλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Είναι αρκετά τα θέματα, θα δούμε κι αυτά που είναι εκτός ημερήσιας διάταξης που απασχολούν γενικότερα το Δήμο Καβάλας και την κοινωνία κι ελπίζω να γίνει μια σωστή συνεδρίαση».

ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Για το θέμα της ΔΙΑΑΜΑΘ είπε ότι «είναι ουσιαστικό σοβαρό και θα ενημερωθούμε για την πορεία της και γενικότερα για τα οικονομικά δεδομένα. Τα χρήματα είναι πολλά, έχουν να κάνουν με διάφορους παράγοντες, κυρίως με το πόσα απόβλητα παράγουμε. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία πόσα είναι τα ανακυκλώσιμα απόβλητα. Όσο αυξάνονται τα σκουπίδια των μπλε κάδων, τόσο θα μειώνεται το κόστος των οργανικών σκουπιδιών που έχουν διαφορετική διαχείριση. Όσο περισσότερο ευαίσθητοι γινόμαστε, λοιπόν, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος τόσο πιο ουσιαστική θα είναι η σχέση μας με τη ΔΙΑΑΜΑΘ και τόσο μικρότερο το κόστος για όλους. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη συνείδησή μας να πετάξουμε το ανακυκλώσιμο υλικό στον μπλε κάδο αλλά και να μην πετάξουμε και τα σκουπίδια μας στον μπλε κάδο. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης ρίχνουν κάποιοι υγρά σκουπίδια τα οποία καταστρέφουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που είναι μέσα. Εμείς όλοι είμαστε ο Δήμος Καβάλας και εμείς πρέπει να φροντίζουμε την πόλη και το μέλλον μας».

Προηγούμενο άρθρο“Έκθεση φωτογραφίας “ΓΥΝΑΙΚΑ” στον ισόγειο όροφο της Μεγάλης Λέσχης’ ανακοινώνει η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μαρίνα Φιλιππίδου
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου των διοργανωτών του 1ου Blue city Multisport Event