Το Επιμελητήριο Καβάλας πρόκειται να διοργανώσει την Ετήσια Εμπορική του Έκθεση στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως έχουν το πράσινο φως της κυβέρνησης και προχωρούν στον σχεδιασμό.

Όπως ανέφερε αρχικά “Διάθεση υπάρχει και ήδη έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και ζυμώσεις για το πως μπορεί να γίνει η έκθεση, ήδη η τεχνική ομάδα που ασχολείται με το Εκθεσιακό Κέντρο το τελευταίο 10ημερο κατεβαίνει πολύ συχνά για να δούμε τι μπορεί να γίνει με τον χώρο να προγραμματίσουμε δηλαδή βελτιώσεις και ανακαινίσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι στην τελική μας απόφαση να κάνουμε την φετινή ΚΑΒΑΛΑ ΕΧΡΟ,, την έκθεση του 2021 μια και μιλάμε για την Έκθεση της Καβάλας, την έκθεση των επιχειρήσεων της Καβάλας μας και νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από τους επισκέπτες που κατά χιλιάδες είχαν έρθει και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις βέβαια.

Άρα η προσπάθεια και από την ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να γίνονται οι εκθέσεις δια ζώσης μας κάνει να σκεφτόμαστε το μέλλον . Άλλωστε η ανακοίνωση της ΔΕΘ ότι η φετινή έκθεση της Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου μας δίδει και εμάς την αισιοδοξία ότι θα προσπαθήσουμε θα το παλέψουμε και η φετινή έκθεση θα γίνει.

Οι πρώτες συζητήσεις αφορούν στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ή το πρώτο του Οκτωβρίου και θα πάμε προς τα εκεί. Έχουμε δρόμο, πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις, τους όρους και τα πρωτόκολλα και θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τη ΔΕΘ για να μην χαθεί η φετινή χρονιά».

ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Και πρόσθεσε πως «Πρέπει και εμείς να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ως Επιμελητήριο ότι όλα θα πάνε καλά και ότι μέσα από την στήριξη των επιχειρήσεων μας στην Καβάλα ΕXPO χιλιάδες επισκέπτες βλέπουν τις τοπικές επιχειρήσεις, τα αγαθά τους και τα προϊόντα τους, ανανεώνουν το καταναλωτικό ραντεβού και μετά από έναν χρόνο που τόσα έχουμε ζήσει ίσως θα είναι μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουμε το ενδιαφέρον και να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι η επόμενη ημέρα θα έρθει με καλύτερα δεδομένα”

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναφορικά με το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας προκαταβολής τόνισε ότι “Γενικά ο ΔΕΣΜΟΣ και ο ΕΦΕΠΑΕ διαχειρίζονται μια πλειάδα προγραμμάτων. Ήδη την προηγούμενη Πέμπτη στελέχη του φορέα ΕΦΕΠΑΕ ήταν στην Κομοτηνή και είχαν τις πρώτες συναντήσεις με στελέχη του ΔΕΣΜΟΥ για να δούμε ποια είναι η εξέλιξη των προγραμμάτων, σε ποια φάση βρίσκονται, αναζήτηση επίσης έγινε χώρου για να εγκατασταθεί το παράρτημα του ΕΦΕΠΑΕ στην ΑΜΘ.

Και από εκεί και πέρα περιμένουμε αυτή την εβδομάδα να έρθει ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή έτσι ώστε να μπούμε στην τελική φάση της δημιουργίας του παραρτήματος. Θα πρέπει εξάλλου να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ο ΔΕΣΜΟΣ δεν έχει κλείσει .

Λειτουργεί κανονικά, τα προγράμματα είναι σε εξέλιξη και ήδη την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανοίξει το σύστημα που δεχόταν τα δικαιολογητικά για την Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή για αυτές τις αιτήσεις που είχαν εγκριθεί. Όλα πλέον είναι σε ηλεκτρονικά συστήματα, σε ηλεκτρονική βάση του προγράμματος ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ οπότε δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση για να γίνει η μετάπτωση από τον ένα φορέα στον άλλο.

Έτσι και αλλιώς ο κεντρικός φορέας είναι ο ΕΦΕΠΑΕ και αυτός πλήρωσε τόσο καιρό. Ο ΔΕΣΜΟΣ έκανε το διαχειριστικό κομμάτι του ελέγχου. Άρα δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι επαγγελματίες, μια και υπάρχει μια καθυστέρηση αλλά σύντομα όλα θα γίνουν και θα δούμε καλύτερες ροές και με το στήσιμο του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή”.

Προηγούμενο άρθροΔυσαρεστημένος ο Γιώργος Γραμμενος από την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας
Επόμενο άρθροΜακάριος: Ξεκίνησε η αναγγελία για τους χαλαζόπληκτους παραγωγούς πατάτας της Λεκάνης